Valvaka

Sitter och ser på Svts valvaka och jag får en klump i magen, SD verkar ta sig in i Riksdagen. Vart är Sverige på väg? Förstår inte hur människor kan lägga sin röst på ett sådant parti, hur tänker de??

Imorgon är det dags för ett besök på badhuset i Sävar igen, tror det blir mysigt och jag hoppas vi inte försover oss denna gång! ;-) Ska försöka ta några bilder som jag kan lägga upp sen.

Hoppas ni har haft en mysig helg!

Svampplockning

Ja så var det dags för den årliga svampturen igår, vill inte missa skogens guld trattkantareller ju (hjortron-släng dig i väggen) :-D Mamma, jag och fyra hundar åkte ut för att hitta dessa små godingar och trots att det var väldigt avplockat så hade vi efter ett par timmar hittat så det räckte åt en soppa!


Mamma letar och letar framförallt kävs det koncentration och tålamod!


Väl gömda är de så man får kika noga!


Liten Nova i stora skogen!

Och soppan blev riktigt god!!

Baby-vänner!

Häromdagen var vi på mamma-barn fika hos en mamma som också har en liten Saga, det var himla mysigt och gott fika! Det är så roligt nu då de små äntligen kan ha lite utbyte av varandra, men man märker på Saga som är så social då det är en eller två andra bebisar där att hon blir lite mindre framåt. Men hon älskar andra barn och hon vill gärna ta i dem så hon låg på filten och höll hand bland annat med en liten tjej med det fina namnet My, precis som syster/moster heter ju!! :)





Saga testade en gåstol och det första (och enda) hon såg var plastnallen som givetvis skulle in i munnen!

Saga har en kompis som hon tycker lite extra mycket om också, Ida är kanske lite mer tveksam till vänskapen, hon tycker än så länge att jag är roligare tror jag! ;) Här är en bild på dem tillsammans:


Första besöket på badhuset!

Ja igår testade jag och syster/moster Iza simhallen med lilla Saga, vi tänkte bada i den uppvärmda bassängen och testa vad hon ttyckte om det. Tyvärr blev vi besvikna då den varma bassängen tydligen dagligen är uppbokad till 95 %, detta stod det dock inget om på hemsidan. Men det verkar svårt att få tid att bada där så vi ska försöka oss på Sävars simhall nästa gång, på måndagar ska de ha uppvärmt för babysim och familjesim så det ska bli mysigt! Vi testade dock på simhallens Plupp-avdelning men vattnet var så kallt så det blev ett snabbdopp på 20 minuter bara. Men på måndag blir det varmare bad med andra små barn i Sävar, hoppas att min fina vän Erica kommer då med sina två småtroll!









Höst

Ja det märks att hösten är på väg då allting startar upp igen. Öppna förskolor och all verksamhet inom kommun och landsting vaknar upp igen efter sommarvilan och även jag och Saga har haft mycket att göra. Det är Bvc-besök, mamma-fikor, öppna förskolor med rim och ramsor och barnvagnspromenader på löpande band. Vi försöker smyga in lite rutiner i vardagen men det är inte lätt då vi far runt en del. Saga har hunnit bli fem månader, helt otroligt vad vår lilla tjej växer, i veckan vägde hon 7800 och jag tror hon var runt 65 cm lång! Hon har börjat öta lite smakportioner av gröt och så får hon lite fruktpuré till efterätt - hon tycker mycket om frukten framförallt men hon äter även gröten med god aptit! På kvällen ger vi ofta lite ersättning så hon ska hålla sig mätt lite längre och sova bra, hon vakar ändå några gånger under natten och vill amma men hon somnar alltid om direkt efteråt.

I måndags fyllde min mamma 50 år och då hade hon ställt till med kalas, vegankalas! :) Många gäster kom och det var både trevligt och mycket gott!!


RSS 2.0