Ultraljud!

Idag var vi på specialistmödravården och fick se vårt lilla underverk!! :) En mycket aktiv lite plutt var det, den sparkade och hade sig. Vi fick tyvärr inte filma, det hade vi sett fram emot, men det var tydligen emot reglerna... Men några kort fick vi med oss som bevis iaf! Det var verkligen häftigt att se hur hon mätte och visade upp olika delar av kroppen, hon mätte huvudet, låren, räknade fingrar och ben. Sen när hon skulle kolla att hjärtat hade fyra kamrar så ville lille plutten inte vara med så vi fick en ny tid för att kolla det. Dessutom ville vi veta kön men det fick vi inte se, benen var korsade så det blev omöjligt att se. Härligt att få se lilla pyret en gång tills ka det bli! :)

Nej, nu har jag varit uppe alldeles för länge och ska släpa mig i säng.
Tjingeling!

Fågelhus!

I veckan köpte jag äntligen ett fågelhus som jag letat efter ett tag. Ville ha ett med ett hål under så jag kunde sätta det på en stolpe och det var tydligen inte det lättaste att få tag i, men till slut så fann jag ett på Jula. Har målat det i omgångar två dagar nu och idag skulle det upp, fint det ser ut va?! :D Ja man ser ju inte så mycket men på kortet håller jag på att slå ner pinnen som huset ska sitta på. Jag får ta ett kort då det är ljust i helgen kanske.




Nu blir det sängen och att läsa klart min nya Gravid-tidning jag köpte igår. Imorgon ska jag ta svin-vaccin och sen ska jag få träffa Erica!! :D Längtar!!

Tjingeling!

Ny vecka!

Tiden susar förbi och helt plötsligt är dte en ny vecka igen. Denna vecka tror jag ändå inte att jag kan återgre vars tiden har tagit vägen... Det är ganska långa dagar som gäller på "jobbet" eftersom jag oftast åker buss och det lägger på minst 1½ timme på min arbetsdag, så är hemma runt 17-17.30 på kvällarna och då orkar man inte så mycket annat än att vila fogarna (AJ!) och göra lite middag innan det är dags för sängen.

Jeppe, Mattias gamla klasskompis har varit här i helgen och det har varit skoj. Jag vann pokern över pokerhajarna i fredags och vips så skulle Jeppe åka hem en dag tidigt.. ;) Nej men han ville slippa åka buss hela söndagen vilket jag kan förstå-han skulle ända upp till Kalix. Ha kom redan i torsdags så vi och de hann umgås lite ändå.

Nu i veckan kommer Ikuuut!! :D Myskul ska det bli och då kan vi jämföra magar lite.. hihi, hon är nämligen också gravid fast lite längre gången än jag! På torsdag är det dags för Ultraljud och jag lääängtar verkligen efter att få se den lill*! Lovar att bättra mig med uppdateringen!
Tjing!

Ändrade planer

Ja igår vid lunch ringde Mattias och meddelade att han skulle komma hem redan samma kväll eftersom hon som skulle föreläsa idag var sjuk så det blev lite mycket bilkörning för honom igår!! Men det var ju roligt för mig iaf förutom att kursen antagligen kommer utökas en dag nästa gång han ska iväg så han inte missar den föreläsningen.

Har varit trött idag och på eftermiddagen var det föreläsningar på Folkets hus, om hälsa så det var ganska intressant men man blir ändå trött av att sitta och lyssna på någon från 13-17..

Ja här kommer lite bilder från helgen iaf, mysigt var det! :)






Tjingeling!

Ensamt

Usch! Nu har alla åkt och det känns så tomt! Mattias åkte vid fem mot Hudik och kurs, kommer tillbaka imorgon kväll och svärföräldrarna åkte alldeles nyss mot Småland. Trist känns det!! Tur att vi får lite besök nästa helg också av norrkvinnan Mary! :)

Fattar inte varför de måste åka så tidigt heller men nu är det ju så och jag är pigg och vaken, tror jag ska duscha innan jobbet idag, inte ofta det händer! Alltså jag duschar juh.. ;) Men det blir mest på kvällarna! :P Har då god tid på mig tills bussen går iaf!

Hoppas ni får en härlig dag alla, här är det 2.2 minusgrader och det är bäcksvart!
Gomorron!

Söndagsmys!

Ja det kunde väl kallas det istället för fredagsmys, då skulla ju alla se fram emot söndagen istälet och då vore det väl ändå en bättre värld eller?! Söndagar brukar ju annars vara fyllda med ångest och måste inför veckan och så längtar man till nästa helg redan på tisdagen... ;)

Idag har vi gått runt sjön och grillat lite korv till lunch. Mattias föräldrar är här och lillebror och vi har haft en mysig och skön helg. Jag har dock känt av fogarna lite väl mycket så idag då vi skulle gå så långt så tog jag cykeln! :) Snabbast var jag också, förvånande va?!?

Igår åt vi middag på Rex, mycket väl godkänt fick det! Jag åt reninnanlår med potatiskaka och den potatiskakan var inte att leka med, varför mina aldrig blir sådär bra är ju frågan! Innan dess hade vi hunnit med en sväng på stan och sedan på kvällen såg vi fotboll (Jag och körslaget blev tydligen nedröstade hmm) och åt gurka med dipp, en craving just nu! Mmm! Ikväll blir det lugnt och just nu står en mazarinkaka i ugnen som vi ska ha till efterätt. Ska ta och sätta in lite bilder snart, såg att det var ett tag sedan jag gjort det men det var även ett tag sedan jag tog några nya kort tyvärr...

I onsdags hände något stort, vi var hos barnmorskan och lyssnade på bebisens hjärtslag!! :D Lät som en galopperande häst så pigg det verkade den då! Blev dock lite nojjig nu att det skulle vara två styckna där inne då Mattias tydligen glömt bort att hans moster och morbror är tvillingar.. oops! Falsk marknadsföring kallas det! ;) Men det skulle såklart vara lika välkommet, lite chockerande bara att upptäcka det på Ultraljudet då halva graviditeten redan gått. Men jag längtar verkligen dit, vill se på bebben NU ju! :)

Nej, nu ska jag vara lite social, Tjing!

Trött!

Insåg just att denna rubrik är flitigt använd men det är just precis hur jag känner mig just nu!
Helgen har varit full, full av städning, bakningm rensning och barnpassning. Detta tillsammans med att ryggen värker mycket varje gång jag rört mig, suttit ner eller legat en stund gör att mitt allmäntillstånd kort kan sammanfattas till just; Trött!

Sitter här ensam nu då Mattias är iväg på en föreläsning, jag skulle väl egentligen dammsuga eller diska men har inte orkat mycket sedan jag kom hem. Efter jobbet idag for vi och skulle testa simhallens motionssim. Inte det fräshaste men jag är väl bortskämd med IKSUs fina bassäng kanske... ;) Det var dessutom simträning för stadens alla barn kändes det som och banan man fick simma på var lite väl liten. Men vi hann då iaf med att köra slut på oss, ganska snabbt gick det också-inget bra tecken va?!? :P

Nej, nu SKA jag ta tag i något här hemma, i helgen kommer Mattias föräldrar och lillebror och det ska bli så roligt men tyvärr innebär det också att jag vill ha hemmet fläckfritt... men vi får väl se hur det går med den saken.. ;)

Tjingeling!

Minusgrader!

Idag är det minusgrader, bara tur att vi hunnit gå in i oktober idag, annars vore det helt sjukt! Det är alldeles vitt ute, frosten har bitit sig fast i varenda grässtrå och på varneda taktegel, ganska vackert men det känns ändå lite bittert! Jag hade hoppats på en lång och vacker höst och igår då luktade det underbart då jag gick förbi flera lövhögar och tänkte att det bådade gott, men idag kom vintern. Ja, jag vet att det antagligen inte kommer snö på länge och att det kanske fortsätter vara höst ett tag till, men mina blommor ute måste bort och tomaterna (som inte vuxit sig alls stora) måste jag väl klippa av och lägga i fönstret nu så de får mogna.

Idag har jag lite sovmorgon till 10.00 eller egentligen är det lästid som jag ska ha samtidigt som jag har praktik, men måste först få tag i de böcker jag "behöver". Jag tänkte snart börja med ena uppgiften vi har under vår praktik och det är att beskriva verksamheten och det runt omkring den så det blir ju roligt.. eller?!? :P

Köpte förresten nya skor häromdagen, endast för avlastningens skull... visst börjar man bli gammal då?!? ;) For in på Ecco och tänkte att jag bara måste hitta några som jag kan gå i, blir ju extra tungt nu då magen växer och det känns viktigt att jag har bekväma skor. Hittade ett par som såg Ok ut så fick bli dem och igår inpregnerade jag dem så nu ska jag kunna gå lite bättre. Får nämligen väldigt ont långt nere i ländryggen då jag går promenader så ska höra med Bm om det kan tänkas vara foglossningar, men hoppas inte!!

Nej, nu ska jag göra mannagrynsgröt, har längtat efter detta sedan Åsa skrev om sin blåbärsgröt hon brukar göra.. Mums!

Tjillevippen!

RSS 2.0