Sundsvall!

Ja imorrn bär det av neråt E4:an och Sundsvall. Blir övernattning hos Barkå och sen på lördag blir det stprshopping på Ikea! :D Ska bli så kul att få köpa spjälsäng och andra nödvändiga, roliga och mysiga grejert ill lilla Pyret. Sen måste vi köpa hylla/hyllor till sovrummet då sängborden nu tyvärr åker ut pga platsbrist. Sen det mindre roliga vi ska ha är förvaringsgrejer, måste ju ha polats för alla prylar och kläder så har rensat ut ganska mycket från garderoberna här inne nu. Söndagen kommer att ägnas åt att skruva ihop alltihopa! :) Kul!!! Linn å mamma åker till Sthlm och shoppar i helgen, tror inte Linn är student på riktigt-hon måste ha en hemlig sponsor! Hon ÄR värre än jag Maria-jag lovar! ;)

I skolan har vi nu börjat läsa om kvalitativ metod och idag gicks det igenom Grounded theory, fattar inte riktigt meningen med att dela upp data som ex intervjuer i olika koder och kategorier, men förhoppningsvis förstår jag bättre då kursen är slut... Imorgon har vi föreläsning om Diskurs så det blir ju skoj... eller?! Men sen bär det ju iväg till Sundsvall efter skolan så jag ska inte klaga!

Idag var vi hos Barnmorskan och allt såg bra ut. Är i vecka 32 och Magen växer som den ska och idag för första gången kunde hon känna hur Pyret ligger och nu liggen h*n redan med huvudet neråt så h*n förbereder väl sig... Spännande!

Nej, nu är klockan låångt över min vanliga läggningstid så nu blir det sängen!

Egna studier

Ja, det är vad jag enligt schemat bör pyssla med idag. Det har varit en ganska produktiv vecka hittills och jag har hunnit med att sitta med gruppen en heldag och sedan var det seminarium igår som jag var lite nervös över då det handlade om vetenskap och olika syner inom den och deras bakgrund. Det positiva är dock att jag nu förstår mig på vad Hermeneutik och positivism är, har inte riktigt kopplat innan utan kunde det bara inför den tentan termin 2 tror jag att det var.. ;)

Men idag har jag alltså inga lektioner och jag borde leta upp en doktorsavhandling som jag ska granska vid sidan om grupparbete och föreläsningar-är lite nervös att jag inte kommer att hinna men jag får väl leta upp en kort avhandling kanske.. alltså typ på 100 sidor! Hehe! Så det är vad jag ska göra idag, fast först tror jag att det blir frukost och kaffe. Ute verkar det vara närmast storm, snön yr och träden svajar ordentligt! Tur jag inte behöver gå ut iaf!

Pyret i magen frodas där inne, nu är det svårt att böja sig ner inte bara pga ryggen som jag haft ont i länge nu, men magen vill heller inte "vika" sig liksom men eftersom Pyret nu ska vara ca 40 cm och väga ca 1500 g så kanske det inte är så konstigt! Just nu ligger förresten min fina vän E inlagd och kan föda när som helst. Hon har gått 36 fulla veckor så hon är 5 veckor före mig och nu vill lillen tydligen ut! :) Spännande känns det, men läskigt! Har nog inte riktigt tänkt så långt som att vi faktiskt kommer att ha en liten bebis med mig hem från BB om ca 2 månader. Jag tror att jag nu iaf förstått att jag är gravid och att få shoppa har ju varit riktigt roligt men att livet sen kommer att förändras drastiskt har kanske inte rikigt sjunkit in - normalt?! :P

Nej, nu blir det frulle!!

Uppdatering

Ja det kanske var dags för det nu va?! :)

Nu har skolan börjat och den vardagen har börjat vakna till liv igen efter att ha legat i ide nu i snart 7 månader. Arbetet som skulle in lämnade jag i måndags och jag satt hela helgen nästan, men så går det om man (som jag) väntar till sista minuten med att lämna in. Uppgifterna på denna 5-vecnors kurs är dock lite hårdare tycker jag, ett seminarium i veckan och sedan ska vi på sidan av kritiskt granska en doktorsavhandling, alltså en hel bok! Oops! Men det kommer jag säkert lära mig mycket av nu såhär just innan C-uppsatsen. Allt vi gör denna kurs är inför C-uppsatsen som är nästa kurs, den kommer jag att hinna gå några veckor innan det är dags för mig att bege mig till BB.

M åkte till Hudiksvall igår sista gången på denna kurs han har gått och ska vara borta ända till helgen så nu funderar jag lite över hur jag ska ordna mitt mänskliga stöd här hemma och framförallt vem som ska laga all mat... :O
Ja ikväll kommer Iza iaf så får väl utnyttja henne litegranna då... tur hon ääälskar sin storasyster! ;)

Nej nu ska jag ta itu med lite disk, ikväll blir det nog att baka semlor då Iza kommer och sen äta dem såklart! Mums!

Tjingeling!

Praktiken snart slut...

och jag börjar smått få lite ångest! Jag VILL INTE!! Vill verkligen inte att denna termin ska ta slut, har haft det så underbart bra och träffat många fina människor och verkligen blivit peppad och säker på att jag valt rätt! Just nu ser dock situationen inte sådär jätteljus ut för enhetschefer inom äldreomsorgen i Umeå kommun, tvärtom har det varit en del omorganiseringar medan jag varit där men jag hoppas att situationen ser annorlunda ut väldigt snart, om ca 1½ år eller så vore perfekt.. ;)

Fredag är alltså sista dagen och jag har i ett svagt ögonblick lovat att baka till en sisådär ca 40-50 personer på fredagsfikat! 8) Sen måste jag komma på vad jag ska ge som avslutningspresent åt mina handledare, funderar på en blomma men då är det inte säkert att de kan ha dem på kontoret om folk är allergiska och så... Ja det får jag väl tänka en stund på.

I fredags gjorde jag glukosbelastning och tog blodprover, det gick över förväntan trots att jag var riktigt hungrig efteråt då jag ju inte ätit sedan kvällen innan. Linn följde med och var tapper som tvångshöll min arm då jag sa åt henne.. hehe! Efter lunch for jag dock till syon där jag fick lite skrmselhicka då de sa att jag inte fick plugga tills jag föder utan måste ta uppehåll innan C-uppsatsen påbörjas eftersom de skulle vägra ge mig en handledare. Vi måste skriva två och två på uppsatsen men innan har de sagt att det givetvis kommer finnas undantag, men börjar tvivla på det om inte ens en förlossning räknas som undantag. Tror faktiskt de fått lite panik på institutionen då de insett att de inte kommer att kunna skaffa fram handledare så det räöcker för två klasser. Men nu har jag iaf sökt havandeskapspenning för de sista 4 veckorna så håll era tummar hårt nu mina vänner-det behöver jag!! Vägrar faktiskt sätta mig på en cykel i vinterföre och cykla runt en månad innan förlossningen - jag vägrar!!

Nej, nu väntar Mattias på att jag ska följa honom till sängen, eller ja egentligen är det ju han som följer mig-jag måste nämligen ha hjälp ur soffan på kvällen.. haha! Flodhäst nästa!

Här är en nytagen bild förresten:



Tjing!

Borta bra men hemma bäst!

De är verkligen sanna ord! Har haft det underbart men att det var otroligt skönt att komma hem ska jag inte sticka under stolen med! :) Vi har blivit ompysslade och servade och har haft trevligt sällskap och på nyår var vi på jättevackert bröllop! Ska försöka sammanfatta med lite bilder!

 

Vi började på lördagen med ett besök i Gnesta hos våra kära vänner och ledighetskänslan började så smått infinna sig! Vi bakade fudge, åt god mat och tog någon promenad plus sedan lite snöskottning pådet! :)

 

 


På måndagen bar det av neråt till Nye och svärföräldrarna, där hann vi med både julgransklädning och Gekås i Ullared innan julafton!!

 

 

 

Då var det äntligen julafton och den var ganska lugn... ja ändå till stora släkten ramlade in någon gång där vid 19, då blev det först paketöppning och sedan gröt och lite småtugg. Mattias storebror med fru kom på juldagen så då blev det ännu mer paketöppnande = kul!!

 

 

 

Ja och så hamnade vi till sist på bröllop på nyårsafton. Riktigt vackert var det men också riktigt kallt!!! Elisabet och Mats som gifte sig befinner sig just nu i Thailand på en strand och lär sig dyka - inte rättvist!! ;)

 

Nu blir det lite lussebullsfika som vart över sedan innan jul, Tjingeling!

 


RSS 2.0