Äntligen lördag!

Veckan har gått i en hisnande fart och nu sitter jag här och det är lördag igen. Härligt att tiden går fort nu tycker jag, jag längtar nämligen till jul och allt mys det ska bli då! :) Denna julen firar vi hos svärföräldrarna i Nye vilket innebär att jag kommer att bli bortskämd av min kära svärmor som är en riktig mat-och bakmora!

Jag vill också att tiden ska fortare eftersom det finns ett litet pyre i min mage som jag vill ska växa sig stort och starkt! :) Beräknat runt min födelsedag så det är ett tag kvar och vi ska få lyssna på hjärtslagen om två veckor, längtar som en tok!

Hoppas ni har en skön lördag alla!!

Sovmorgon!

Oj så skönt det är med sovmorgon! :) Jag vaknade tom innan väckarklockan och det är underbart att vakna av sig själv och inte av något oväsen som tvingar upp ögonen! Anledning till att jag har sovmorgon mitt i veckan är för att jag inte kunde följa med en av handledarna till en utbildning hon skulle till idag på fm. Då tog jag ut mina lästimmar istället och ni förstår ju hur mycket jag har läst nu på morgonen-eller?!? :P

Blir lite lagomt less på kommunen ibland iom detta med praktiken. Från studentcentrums håll säger de att vi ska gå på alla utbildningar och dagar vi kan eftersom det är en stor del av jobbet som enhetschef. Men då mina handledare ska fråga om jag kan hänga med så säger de alla att det inte går... Suck! Endast då man inte frågar innan verkar det gå bra för de handledare som inte gör det tar med sig sina praktikanter hela tiden och det retar ju upp mina handledare rätt mycket eftersom de tycker de gör rätt i att fråga och så dyker det ändå upp en massa praktikanter på dessa dagar. Men nu har jag iaf framfört detta till Riitta, min handledare på studentcentrum och hon blev förvånad och skulle ta upp detta med kommunen. Nice! Då kanske det löser sig på något vis iaf.

I eftermiddag ska jag iaf få följa med på OLG, chefernas APT kan man säga, så det ska bli både intressant och skoj!

Nej, nu ska jag ta och äta lite frukost i lugn och ro innan jag börjar jaga litteratur så jag har något att göra dessa lästimmar i fortsättningen.. ;)

Tjingeling!

Måndagsångest

Ja den börjar göra sig påmind även om jag inte ens jobbar nu.. ;) Men jag "jobbar" ju ändå heltid fast jag lånar pengar istället för att få lön - lurad?!? Hmm.. kanske det! :P 

Har haft en bra men hektiskt vecka iaf och den har innehållit lite ångest men på det stora hela känns det jättebra med praktikplatsen!! Speciellt nöjd är jag med mina handledare och att de är så olika så jag kommer nog få lära mig oerhört mycket denna termin. Det enda som känns lite jobbigt just nu, förutom ansvaret jag ska komma att ta (ta över två personalgrupper bla), är att jag inte automatiskt blir ledig runt jul och nyår nu då det inte är skolan vi är på utan en arbetsplats. Det är också jobbigt att handledarna från skolan säger olika saker angående ledighet. Vissa har nämligen fått höra att de har 5 ledighetsdagar förutom de 5 sjukdagar vi alla har, trist att de gör olika men jag hoppas att det inte blir några problem med ledigheten ändå. Ska ju fira jul nere hos svärföräldrarna i år, mysigt ska det bli och jag längtar redan! Sedan blir det bröllop på nyårsafton, min bonussyster ska gifta sig nere i skåne så därför blir det nästan två veckor vi kommer att vara iväg!

I helgen har vi städat en del sen har vi haft besök av Mattias kompisar från skolan, det var kul och de for ut igår och hade roligt! Idag har vi mest tagit det lugnt, städat lite mer och sen kom mamma och Dennis förbi och jag friserade Mammy (som hon vill kalla sig efter att ha sett Mia och Klara) hehe!

Nästa helg blir det höststädning med föreningen här ute på tomten och det ser jag väl inte direkt fram emot men skönt då det är gjort! Ska även slipa och olja in utemöbler innan de tas bort för vintern! Måste sköta det snyggt juh! ;)

NU blir det lite damsugning, en del hår från Mammy juh! Och sen blir det dusch och sem bums i sängen, känns som jag behöver soooova nu!

Tjing!

Ojoj

Detta med att börja praktiken tar på krafterna! Igår var ju första riktiga dagen på praktiken och det var mycket jag skulle hinna med att se och en massa information att ta emot. Jag slocknade sen i soffan innan 20.00 och var omöjlig att väcka, jag vet för jag hörde Mattias säga till flera ggr att jag inte skulle sova längre eftersom jag då skulle få svårt att sova i natt sen... Men natten sov jag också, dock oroligt och med mycket konstiga drömmar!! Men jag var väl slut på helt enkelt!

Idag har varit en bra dag, jag trivs med minahandledare på "jobbet" och det känns som att jag kommer bli väl omhändertagen. Någon dötid kommer jag definitivt inte ha, både på gott och ont... :O) mest på gott dock om jag tänker tillbaka på praktikveckorna i Bangkok.

Ikväll har vi tagit det lugnt och kom just in från en promenix. Nu ska jag hänga lite tvätt och sen ska jag i säng! Imorgon börjar jag lite senare än dessa två dagar, har ju varit där sju på morgonen och imorgon får jag sovmorgon till 8. Fast måste ju fara ganska mycket tidigare ändå för att hinna dit med buss, så åker ca 40 minuter innan.. Gäsp!

Ledig helg!

Vad härligt det är med lediga helger!! :)

Igår var det förråds-rensning här hemma och Mattias slet och satte upp massa hyllor i förrådet så nu är det mycket mer organiserat där inne och man kan tom gå in där, blev dock en smal korridor.. ;) Själv åkte jag till återvinningen med bilen fullpackad oh slängde iväg en massa grejer, skönt att bli av med det och sen kan man ju skänka till affärn de har där så då har man ju gjort något gott också! :) Videon rykte och alla filmer, tror inte att vi kommer ha någon användning för dem i framtiden... hehe!

Idag sk vi på promenad runt sjön och grilla med Veronica, Micke och (inte så liten längre) Aston. Vi tänkte grilla och bara ha mysigt! Härligt väder fick vi ju också!

Innan dess ska vi dock sätta fart och försöka få undan lite grejer som råkade komma in från förrådet igår, varför ör det alltid så att då man städar på ett ställe så blir andra ställen stökiga?!? :P Mycket märklit! Tog förresten kort igår som jag får sätta in senare på alla grejerna då de stod här ute på gräsmattan, fattar inte hur det kan rymmas så mycket skräp där inne!
Tjing!

Som önskat

Ni får väl ursäkta minerna, tog dem på bussen i morse...





Ny frilla!

Ja idag har jag varit och klippt mig! :) Blev jättenöjd och de låånga flikarna där framme är nu borta och det ser mycket kortare ut men där bak tog hon knappt något alls, det behövdes inte heller så det var bra!

I söndags hämtade jag Mattias på busstationen och sen åkte vi till mamma för att fika. Det bjöds på morotskaka men mamma som inte är överförtjust i att baka hade inte orkat blanda in morötterna i smeten utan lagt dem ovanpå kakan och sen då kakan var gräddad bredde hon på glasyr, ja det var lite annorlunda, men fullt ätbart! ;)
Gjorde sen trattkantarellsoppa som var otroligt utsökt om jag får säga det själv! Mattias höll med så det blir ut att söka fler små trattisar imorgon med mor och Linn, hoppas vi får ihop mycket så jag kan frysa in också! :)

Nej, nu väntar sängen-ja, så tråkig är jag! :P
Gonatt!!

Friluftsliv

Dagen har bestått av svamp-plockning i skogen vid Bäcksjön. Mycket trevligt och vi plockade en massa svamp! Mest trattkantareller hittade vi och det var verkligen inte lite!! :D Det var mamma och jag och sen några till och jag kan väl erkänna att både jag och mamma var några år yngre än de andra deltagarna.. ;)

Dessa fynd fann vi:


Igår gjorde jag ju soppa på mina egna morötter, såhär fina var de:



Ja, jag känner mig nästan lite huslig nu. Iza står nu och rensar svamparna som ska bli soppa och stuvning och själv ska jag ta en dusch nu eftersom vi ska till mamma och fira hennes födelsedag ikväll, hon fyller 49 år idag!

Tjing tjong!


Hej hopp!

Längesen sist men nu ska det bli ordning (det har ni väl inte hört förut?! ;)) Eller ja, ni och ni, så många är det ju inte som läser.. hehe!

I måndags började terminen och jag har nu inet jobbat på en hel vecka vilket känns mycket bra måste jag säga! :) Har dock suttit ner mycket och blivit proppade med massa information och det är faktiskt inte det lättaste heller, man blir ju ganska trött i huvudet efter ett tag! Men det har varit en bra vecka och jag är nöjd över upplägget med dessa två veckor innan vi får gå ut på praktiken på riktigt så att säga. Vi är dessutom runt på en massa studiebesök i alla socialtjänstens verksamheter, eller inte alla men det känns så! Finns många spännande jobb faktiskt som socionom så jag har nog blivit positivt överraskad för även om jag nu vill jobba inom äldreomsorgen så känns det skönt att jag faktiskt kan ångra mig om 10 år eller så.  Riktiga praktiken börjar alltså nästa måndag och det är ganska lustigt för min ena handledare har varit min chef för sisådär 7 år sedan, jag timvikade där i en månad innan jag fick jobbet på Teg. Den andra chefen är Ullans chef, så Ja Ullan, jag kommer att få träffa den arbetsgruppen allra första dagen.. :) Börjar sju då men vet inte hur tiderna blir sen, vi ska sätta oss och göra upp ett schema första dagen tror jag. Jag har iaf varit där och hälsat på mina handledare och de har redan ordnat ett kontor åt mig och Lena (som den ena heter) informerade mig även om att jag skulle få ta över en av hennes arbetsgrupper.. huvva vilken prestationsångest som kom där då! :P

Jaja, i helgen är jag gräsänka då Mattias är i Sundsvall och spelar bort våra pengar.. hehe.. nedå, men han hälsar på Barkå som ju tyvärr flyttat dit så de har en grabbhelg. Jag har tagit det väldans lugnt i helgen, hälsade på Linn igår och de hade lånat hem Buzz-mycket roligt spel tycker jag! Och idag har jag fikat hos Veronica och Micke, mycket god och kladdig kladdkaka blev det! Just nu ligger jag framför tvn och stör mig till tusen på grannarna ovanför som flyttat in för någon vecka sedan. Det låter verkligen som att de hoppar i golvet och nu har de satt igång nån j*a musik med basen som dunkar också... GAH! Värsta gnällkärringen är jag! Tur att Mattias inte är hemma så han slipper höra mitt gnäll... ;)

Har kokat soppa idag till middag och jag använde faktiskt våra egenodlade morötter-stora och fina har de blivit! Tomaterna däremot har det inte gått lika bra med på sistonde trots att jag behandlat dem som bebisar innan, men får se om någon av de små-små tomaterna hinner mogna innan höstens kyla tar död på dem.

Imorgon fyller mamma år så då blir det fika, det ska bli mysigt! På dagen ska jag dessutom hänga med mamsen på svamp-plockning i Bäcksjön och det blir spännande, jag hoppas dock att det inte är så blött för jag äger ju inga gummistövlar.

Nu blir det promenad tror jag, vill gå innan det blir för mörkt och det är ändå ingenting alls bra på tv.

Tjingeling!

RSS 2.0