Ny frilla och magen v41

Ja idag gick jag ju in i vecka 41, det kom ingen bebis igår tyvärr och nu är det väl dag för dag vi får leva. M har inte bokat så många patienter i veckan då vi ju planerat att han skulle vara ledig nu, men lyckligtvis (;-)) så verkar det alltid finnas massa jobb liggandes inom psykiatrin! ;-) Så nu fick Pyret gärna vänta tills efter imorgon tydligen.. Fast det håller ju inte jag med om och jag tror att Mattias också är övervänt nu. Köpte iaf det allra sista inför Pyrets ankomst idag och det blev två amningstoppar, jättefina var de och sen var jag och klippte mig så det känns himla skönt att ha hunnit med det innan vi blir tre i familjen.

Såhär såg magen ut ikväll:



Ber om ursäkt för minen men orkade inte ta om kortet då jag äntligen fick in det i datorn, den strular och raderar en del av mina kort... suck!

Jaja gonatt nu mina vänner!

BF +1

Ja idag går jag in på övertid och ville väl mest ge ifrån mig lite livstecken så ni inte blev oroliga! ;) Har inga känningar av att något skulle vara på G med Pyret och idag verkar h*n leva rullan igen i magen, mysigt och skönt att veta att h*n mår bra där inne. Ska till barnmorskan på torsdag om inget hänt innan dess, men visst håller ni tummarna att jag ska slippa?!?

Familjen var här på tidigt födelsedagsfika igår, orkar inte ha något kalas så det blidde bara familjen men det var roligt och dagen flög iväg himla fort. Fick fina presenter som jag verkligen uppskattar, ska ta kort sedan och sätta in så ni får se gobitarna! Har just ringt och kollat om de hade klipptider någonstans och fick till min stora lycka tag på en om en timme så nu blir det gjort innan Pyret kommer också - skönt!

Nej, får återkomma senare!

Laddar!

Ja nu är jag hemma och laddar och var gör man det bäst om inte i soffan?! Sitter och bläddrar i min och Mattias bebisböcker som våra mödrar har varit så snälla att göra. Det är så roligt att se fotona och att läsa vad som skrevs om oss som barn och både jag och Mattias var vääldigt lugna som barn. Jag sov ex hela nätterna efter bara några dagar och åt allt som bjöd, matvrak är ett ord som beskriver mig i min bok. Jag hoppas att lilla Pyret brås på oss och inte på min  storasyster som var allt annat än ett lugnt barn (!) eller på M:s lillebror som hade kolik! Men det återstår att se vilken personlighet denna lilla palt kommer att ha.

Resultatet från provet som de tog i torsdag fick vi igår och värdet med gallsyror höll sig inom gränsen så det blir nog ingen igångsättning eller dylikt om kliandet inte ökar markant nu de sista dagarna. Men nu är det ju snart dags ändå och jag har förlikat mig med tanken på att jag faktiskt inte kan styra alls utan bebis kommer då bebis vill! Hoppas bara att Pyret mår bra där inne, det verkar ju finnas hur mycket som helst att oroa sig för! ;) Nedå, men om det nu blir syskon till Pyret så känns det nog skönt att ha något att förhålla sig till, nu vet man ju inte hur det ska vara alls.

Idag tänkte jag faktiskt bara vila men nu funderar jag på om jag ändå inte skulle åka på Maxi en sväng... Fyller ju år på onsdag och det skulle vara skönt att ha köpt hem ingredienser och kanske tom hinna baka lite i dagarna. När man går hemma såhär som jag gör nu så flyter dagarna nästan ihop och det är svårt att urskilja om det är onsdag, torsdag eller tom fredag, men det är faktiskt ganska skönt för det spelar inte så stor roll då jag inte har så mycket att stessa inför. Jag märker ju när det blir helg iaf för då får min älskling vara hemma med mig! :)

Nej, nu ska jag nog förtsätta sticka på min babyfilt som jag börjat med och sen blir det kanske en kopp kaffe också - vardagslyx! ;)

5 dagar kvar...

Ja det låter ju helt knasigt men nu är det verkligen SNART dags!! Har väntat och längtat så det känns som att tålamodet nu strax är slut, vill att det ska hända något och att Pyret frivilligt ska titta ut till oss som längtar så otroligt!! Men inga känningar så långt ögat når och dessutom vet jag ju inte ens hur det ska kännas.. ;)

Helgen har varit bra men for förbi alldeles för snabbt som vanligt. I fredags kväll bakade jag brödbullar och Iza var här och vi såg så ska det låta, Cookies N Beans var ju med så det gick bra att se på, det andra laget fäller jag inga kommentarer kring! ;) Men har faktiskt inte sett så ska det låta på vääldigt länge märker jag, innan (på den goda Harrysson-tiden) blev det ju ibland så att artisterna ville "showa" och sjöng ofta en hel låt iaf i prgrammet från sin egna skiva men denna gång måste ju varit extremt (eller så har programmet sjunkit). Speciellt det andra laget sjöng nästan uteslutande egna sånger och de sjöng även hela låtar då det bara var ett ord de var ute efter. Sen avslutningssången kändes misstänkt likt deras verk-alltså att de valde en av sina egna sånger som "segersång". Trist!

Ja resten av helgen var det mest renovering för Mattias del, vi (läs han) kaklade färdigt i köket och sen på söndagen fogade vi (läs vi) ;). På söndagen var jag också iväg på mamma/gravid-fika på stan och sen på kvällen var det dags för sista Yoga-tillfället så jag hade fullt upp! :) Ismaskinen har förresten använts flitigt om någon nu funderade över det! ;)

Provsvaren från undersökningarna i torsdags kommer imorgon förhoppningsvis och då får vi reda på vad de tänker göra om det nu visar sig vara Hepatos. Men just nu verkar det som att de kommer att ha täta kontroller och inte sätta igång mig, vi får väl se men jag håller ändå tummarna för de senaste alternativet! ;)

Tänkte sätta in lite bilder på bullbaket men eftersom BB-väskan nu är packat och kameran är nedpackad så får jag sätta in dem i efterhand!

Å snart snart har vi vårt lilla Pyre här! Underbart!!

Fredag, efterlängtade fredag!!

Härligt med helg igen!! :) Mest för att min älskade sambo då är hemma med mig, själv går jag ju hemma för jämnan känns det som och drar fötterna efter mig. Försöker göra något varje dag, men det slutar oftast i att jag hamnat i soffan i liggande läge för att fötterna inte ska svullna och så är det svårt (alltså gör ont) att ta sig därifrån!

Igår var vi till sista barnmorskebesöket innan den beräknade förlossningen men vi fick en ny tid då jag har gått över tiden ca 1 vecka, hoppas att jag ska slippa det besöket! ;)

Ja det blev iaf lite längre än vi tänkt igår och det hela började med att jag hade blod i urinen så hon skulle skicka en odling. Sedan frågade jag lite om detta med att jag känt av Pyret mycket mindre de senaste dagarna, men jag känner ju kanske iaf en stund om dagen så jag vet ju att h*n rör sig lite där inne iaf. Men detta tyckte ändå min Bm att vi skulle ta på allvar och hon ville skicka oss till förlossningen för att de skulle göra en så kallad Ctg-kurva för att se hur Pyret rör sig.

När barnmorskan sedan frågade om det var något mer jag funderat på så berättade jag att jag tror jag har börjat samla på mig vätska eftersom det kliar i fötter och händer och gör lite ont att böja fingrarna ibland. Men då sa hon att det kunde vara något som hette Hepatos och att det var viktigt att vi kollade upp detta. Jag var mest tacksam över att jag inte samlat vätska innan men enligt henne var det kanske inte så alltså. Detta påverkar inte min hälsa men däremot barnet kan börja må sämre där inne och jag kanske måste sättas igång lite tidigare, men då provsvaren skulle dröja en vecka så är jag ändå helt fullgången då. Vi får se vad provsvaren säger iaf. På förlossningen var det knökfullt men vi behövde ändå inte vänta såå länge och de gjorde både Ctg, Ul och tog prover på mig och Pyret såg ut att må prima liv där inne! Så det var skönt att vi for dit och att de kollade upp lill*n ordentligt.

Nu är det väl bara att vänta på att Pyret ska vara redo att komma någon gång. VI är iaf mer än redo! ;)

V 38+1 (39)


Ja såhär såg jag och magen ut just ikväll. Tycker själv inte det ser ut som att den är sprickfärdig men det känns verkligen så just nu! Har druckit en kopp te och nu bär det strax av till sängen. Dagen har bestått av BH-letande med Iza, tror det var sista gången på stan innan Pyret tittar ut, jobbigt att gå, stå, prova kläder, frysa och dessutom att vara ständigt kissnödig! Haha så nu håller jag mig inne tror jag. Men jag hittade iaf en bra amningsbh på Twilfit och speciellt dyr var den inte heller så det känns bra! Nu ska jag bara köpa mig någon amningstopp, men det behöver jag ju inte stan til - tacka vet jag Strömpilen! :D

På torsdag blir det sista besöket hos min barnmorska innan övertid och på fredag ska jag träffa en lärare som gjort lite forskning som jag behöver ta del av till min uppsats men annars väntar jag nu mest bara på den stora dagen D! Jo förresten, imorgon kommer ju "händige män" hit och fixar lite med lysrör och ett par kontakter och så ska jag be dem kolla om de kan koppla in ismaskinen till frysen - vore ju gött att ha! :) Efter att de fixat med lysröret kan vi även kakla helt klart och då återstår bara att vänta på den där bänkskivan så är det fixat sen! Längtar!!

Tack för alla kommentarer angående vagn och kök, är riktigt nöjd med båda själv! :)

Kram och godnatt!!

Lördag!

Ja och en ganska produktiv sådan har det varit hittills. Medan M var iväg på äventyr i förmiddags (Clas Ohlssons) så hann jag sätta ihop vår vagn, åhh vad fin och gul (!) den är, lyser som vårsolen där den nu står i hallen. Efter detta fortsatten dagen med besök (och lååång kö) till återvinningscentralen för att slänga mängder med kartonger och frigolit och sen har jag hunnit flytta över alla kyl/frysvaror till den nya kyl/frysen och Mattias har sågat, borrat och haft sig så ganska effektiva har vi varit idag iaf.

Nu ser vi schlager samtidigt som älsklingen gör iordning lite lördagsmys, härligt med lördagar ibland!! :)
From måndag är jag dessutom helt befriad från mina skolplikter och jag går på föräldraledigt, lite mysko känns det ju utan ett barn men det dröjer förhoppningsvis inte s länge till innan Pyret tittar ut! :)

Bilder:



Köket, inte långt från färdigt! :)



Och så den gula vagnen! När Pyret blir äldre och vill sitta blir vagnen lila! :)

Nej, nu ska jag se klart schlagern och se vem som vinner. Bara det inte blir Saade eller Timotej...

Uppsvällda fingrar och soffläge

Ja det beskriver väl mig ganska bra just nu. Började igår känna att fingrarna kliade mycket och sedan kom den där obehagliga känslan av att händerna bara svällde upp! Bläh! Det blev lite bättre sedan mot kvällen men idag spänner det för fullt i de små prinskorvarna! Undrar om det är tecken på att allt är på G?!? :D Nejdå, jag ska inte hoppas för mycket, det är antagligen minst tre veckor kvar.... Jobbigt att intala sig det bara då jag känner mig väldigt redo att träffa vårt lilla Pyre!

Annars ligger eller sitter jag mest i soffan och väntar på att dagarna ska gå. Orkar inte så mycket nu för tiden då allting känns så tungt. Kroppen känns tung och klumpig och jag kan inte böja mig ner eller ens smidigt ta mig ur bilen längre. Dessutom ser det ju fortfarande lite rörigt ut här hemma iom all renovering. Kyl/frysen är inte ännu inkopplad så vår gamla kyl som står bredvid tvn är tyvärr den enda fungerande! Försöker ta mig ut en gång om dagen iaf och igår var jag och handlade, undrar vad det blir idag... Kanske en tur till brevlådan?! ;)

Nej, nu måste jag äta något. Det är lagomt då jag varit vaken i två timmar nu, annars blir det för nära inpå sömnen och då mår jag bara illa.

Foto på de nya och färdigt uppsatta köksluckorna kommer inom kort-jag lovar!
Tingeling!

Dagarna släpar sig fram...

Vill ju att tiden ska gå fortare nu då det är så nära! Mindre än tre veckor kvar och jag längtar såå mycket tills lilla Pyret vill komma ut till oss! Nu borde h*n ju vara färdigbakad så vilken dag som helst är jag redo! :-)

Igår var jag en snabbis till Lse, eller ja snarare Hedlunda och hos familjen Bergström! Hann träffa Maria medans hon var hemma en sväng från landet i väst. Mysigt var det att träffa Mary och the family och lilla Emilia var hemma och hon är ju så söt och så himla smart. Fick teckningar med mig som jag skulle sätta upp på kylskåpet tyckte hon! :) Fyra år har hon hunnit bli, förstår inte alls vars tiden tar vägen, känns som igår då jag satt och höll henne som liten liten bebis. Och snart kommer mitt eget lilla Pyre ut, så spännande det ska bli!

Jaja, renoveringen här hemma går framåt och här är lite bilder som jag lovat!



Så här såg köket ut innan renoveringen. Ja, "köksön" skulle väl egentligen också varit med men den hann vi ta bort innan!



Projektet går framåt! Pust och stånk!



Nu har de nya luckorna kommit och de är ditsatta på underskåpen, de ser nästan vita ut på kortet men i verkligheten ser de ut som såpad björk, Ikea hade ändrat nyansen på björken så därför blev det att byta alla! Resten ska sättas dit ikväll hoppas jag. Kyl/frysen levererades i förmiddags så nu står den där i sin stora kartong, ska bli kul att få koppla in den, ismaskin och allt! :D



Här ser man kanske nyansskillnaden bättre?! En svart bänkskiva blir det i hörnet då övriga köket blir ganska ljust, men den får vi vänta några veckor på tyvärr så det blir inte riktigt färdigt än...

Nej, nu blir det nog lite lunch!

Projekt renovering påbörjat!

Ja hela helgen i princip har ägnats åt renovering här hemma. Det är köket som ska utökas så helgens uppgifter har varit att kakla och sätta upp nya köksskåp. Det går franåt men hela lägenheten ser tyvärr ut som ett bombnedslag. Kyl/frysen står nu vid tvn eftersom vi bygger skåp där det har stått och den nya kyle/frysen beräknas komma om någon dag - längtar! Vi behöver verkligen en större kyl så det var inte en dag för tidigt detta, kanske några dagar för sent tom! ;) Bänkskivan däöremot har vi inte fått hem och den verkar ta ett tag på sig, förutom att leveranstid är 4-5 veckor så har ikea tabbat sig och den är antagligen inte ens ritad ännu trots att vi beställde för två veckor sedan. Har vi dessutom lite otur kan vi inte skruva fast underskåpen på riktigt förräns skivan kommer och det innebär att vi inte kan använda de skåpen och kommer ha ett indre kaos här när Pyret tittar ut. Hoppas dock att det ordnar sig innan dess, men den allra första tiden hemma kanske inte blir så mycket besök ändå... Om mamma får bestämma! :P

Förutom renoverandet var vi ute i Tavelsjö och fikade igår och då visade Iza och Jonas sitt hus som de håller på att renovera från grunden (vår renovering borde inte få kallas renovering om man jämför) och det var jättefint de hade fått i huset! Men köket kan inte sättas upp ännu så de kan tyvärr inte flytta in förräns det är gjort. Vilket projekt att renovera ett helt hus, tror jag och Mattias skulle misströsta ganska snart och ringa efter back-up! ;) Vi är nog inte typen som ska köpa ett hus som behöver renoveras så därför är vi lite extra stolta nu då vi lyckats kakla och skruva upp nya köksskåp! :D Och det tycker jag att vi får vara! Har tagit lite bilder så de kommer!! :)

Idag ska jag till Barnmorskan så återkommer med resultat, det är näst sista gången i denna gravidietet - spännande!

5 år tillsammans, skolstrul och Izas födelsedag!

Ja igår firade jag och Mattias fem hela år tillsammans, ojoj! Detta innebär ju tyvärr också att vi är fem år äldre idag, huvva! ;) Fem år går ganska fort ändå trots att det känns som att vi känt varandra alltid. Men det lite lustiga är att romansen började i huset bredvid där jag sitter just nu - på Hjältevägen hos Erica och Yannick. Y visste ju vem M var då han också gick psykologprogrammet och dessutom hade jag ju Mary som spanare på skolan.. haha! Vi satt på kvällarna och snackade och planerade vad/om jag skulle våga säga något vid nästa kör-tillfälle. Mamma höll ju dessutom på att frstöra det hela med att prata väldigt väl om denna kille på kören, skulle jag inte lägga in en stöt?! Det är faktiskt nästan omöjligt att "lägga in en stöt" på en kille som mamma rekommenderar ska jag säga! ;)
Ja men nu sitter vi här fem år senare och ett litet Pyre är väldigt snart på G och vi ska renovera köket, känns väldigt vuxet måste jag säga! Jag säger som mamma; Vi satsar väl på fem år till va?!?

Igår var tyvärr också dagen då det kom ytterligare strul med skolan. Csn har inte gett mig pengar denna månad pga att det fått fel uppgifter inrapporterat, eller om det nu är csn som är lite korkade?! Ja, det gjorde tyvärr inte min gårkväll bättre då jag fick veta detta just innan skolan och csns kundtjänst skulle till att stänga så fick gå upp i ottan (ja tidigare än vanligt iaf... ;)) idag och ringa några samtal. Nu får vi väl se om det händer något, ett sånt litet misstag kan ju tyvärr få förödande konsekvenser hos Försäkringskassan för mig så nu hoppas jag verkligen att allt ska flyta på som det borde. Inte ett rätt har det faktiskt varit från skolans håll i och med detta uppehåll, känns riktigt diskriminerande faktiskt att man inte ska kunna ta EN termins uppehåll utan en massa strul som ger stora konsekvenser?! Mina hormoner är ju dessutom på helspänn också så det har varit en jobbig tid för älsklingen tror jag... ;)

Idag fyller Iza år också, låt se nu... hon är sju år yngre än mig så hon fyller alltså 21. 21 år - oj! För mig kommer hon nog allttid vara fyra år och springa runt i Lund och jag efter för att passa henne. Vi ska eventuellt fira henne med middag idag men vet inte riktigt hur det blir nu då flera inte verkar kunna. Men i helgen blir det iaf fika i Tavelsjö hoppas jag, har köpt en finfin present som jag hoppas att hon blir glad för!

NU blir det nog frukost, hoppas alla har en underbar dag! Här är det äntligen soligt utan att vara 20 minusgrader, bara 10 idag! :D Tjingeling!

RSS 2.0