Uppdatering

Vi är i Gnesta och har det underbart just nu, kom sent igår och idag har vi soooool och nu ska vi iväg och äta lunch med Erica, Yannick, Alva och Isabelle!

Sa jag att vi har det underbart?! :D

Hektisk tid

Ja nu händer det massor denna vecka, det är väl semester om något?!

I torsdags for jag till Hedlunda och hälsade på Mary med parenteser Nisse G (engelskt uttal på G:et) och Gunnel (hårt G = K på tornedalsmåle) :P där hade jag det mycket mysigt och hann säga Hejdå till Mary som nu lämnar landet för det härliga landet i väst! ;) På kvällen kom Marys broder och hans familj och det blev lite fina foton:






Jag och Mary!

Sen igår var det stor fest och bröllop ute i Bygdeå, Linus och Emma var brudpar och det var en härlig dag och kväll med fantastiskt väder!! Fast massvis med mygg tyvärr så jag blev lite galen på slutet.. ;)






Ja NU måste jag gå för vi ska om några minuter åka neråt mot Gnesta, jag längtar tills vi är framme!! Vädret passar tyvärr bättre att sola och bada i men jag hoppas det håller i sig så vi får några fina dagar där nere i söder också!!

Får se bär jag kan blogga nästa gång, hoppas ni har det underbart!!




Semester!!

Ja nu är det semester på riktigt! :) Igår var första dagen och det var en väldgt produktiv dag måste jag säga för att vara första semesterdagen. Först klippte jag gräset här ute i 3 timmar-riktigt svettigt och jag hoppades såklart på att ha fått lite färg då det var strålande sol och jag var lite röd på kroppen men inget i ansiktet... Jaja, det kommer väl! Efter det så for vi och hjälpte Barkå att flytta, han sticker tyvärr till Sundsvall nu och gör sin AT. Där var vi inte klarar förrän vid tio på kvällen så då blev det lite Wii-spel och sen sängen. Mattias har köpt ett nytt spel som heter "World of goo" och det är faktiskt ganska roligt så där blir mina regniga dagar räddade tror jag! ;)

Hade ju besök i förrgår också, Micke, Veronica och lille Aston. Han var  lite vild men kunde ändå se sååå söt ut! ;)



Idag har vi inte många planer, vi ska ner på stan och kika lite och sen blir det kanske en glass där eller så.. Åhh vad jag tycker om semester! :D

Tjing!!

Midsommarafton

Här kommer lite bilder från gårdagen, mycket trevligt var det och jag var ganska trött då vi åkte hem sent i natt men höll mig iaf vaken och tur är väl det då jag körde.. :P








I slutet av kvällen såg jag ut som "Kenny", bra skydd mot myggen men kanske inte så snyggt?!




Dessa tulpaner var otroligt fina men också otroligt höga, de nådde till midjan!


De som drack alkohol hade mycket att välja bland som ni ser.. :) Värdparet ska gifta sig i helgen och hade haft vinprovning i veckan så det blev några flaskor över.


Jag drack päroncider! :) Deras hus i mitten och sista något suddiga bilden är då Linus försöker elda i spisen men det gick inte så bra för det rykte in överallt.. ;) Till slut flydde vi till övervåningen och spelade lite spel.

Det ser ju himla fint och varmt ut på bilderna men det var det verkligen inte, i var ändå tappra och satt ute ett bra tag eftersom det ju faktiskt är midsommar! Men då vi gock in såg vi att termometern visade 7-8 grader.. då var det väl ganska sent, men ändå-kyligt!!!!!

Jaja, nu blir det godismys i soffan! LÖÖRDAG!!

Titta!

Ja se här vad jag faktiskt lyckats med! :) Linn och Mary borde vara stolta över sin lärling! :P







Massvis med rädisor har kommit i landet och jag vet inte vad jag ska göra med alla... jag tycker ju inte ens om rädisor ;) Fast de växte bättre än ogräset! :D

Dessa tre tomatplantor är de som är störst, men se så fina de är! Är mäkta stolt!

Nu bär det av mot Bygdeå, härlig midsommar till er alla!!!





Midsommar!!

Vad är midsommar om inte detta?!? Mmmm! Mysko dock att det endast äts ett fåtal gånger på sommarn.. hehe!




Efter önskemål

skriver jag väl lite till då.. ;)

Imorgon, midsommarafton, jobbar jag heldag men ska kompa ut vid 15.00 tänkte jag och sen bär det av mot Bygdeå och några kompisar till Mattias. Där blir det grillning och väldigt nyktert eftersom det krävs en bilresa för att ta sig dit.. ;) Men det ska bli kul och dessutom börjar ju semestern också så jag ska njuuuta!! :D

Har varit kolossalt trött på sista tiden, men antar att det är för att jag går upp så tidigt men jag har inte vant mig vid att lägga mig tidigt så det blir inte såå många timmars sömn varje natt. Har ju semster nu i tre veckor men jag ska verkligen försöka att inte sova alltför länge eftersom jag ju har 7 veckor kvar att jobba efter semestern och innan praktiken. Augustilönen längtar jag ju ganska så mycket till! ;) Junilönen blir inte så fet då jag ju tar obetald semester men fick ju som sagt skattepengar också som vi kan leva på om det behövs.

Min kära vän Erica kom just hem från Kreta där de varit i två veckor och de hade haft sol och varmt och jag är alldeles avis!! Ska hälsa på dem på vägen ner mot Småland nästa helg efter bröllopet vi ska på innan vi åker ner.

Ja nu måste jag hoppa i säng så jag inte försover mig.. Tjingeling!

1...

...dag kvar!! :D

2...

...dagar kvar till semestern!

Bakbilder

Har just bakat havrekakor och en annan kaka står i ugnen - Mattias blivande favorit: Chocolatechip cookie i gjutjärnspanna, fast det blev i en pajform men nästan iaf! ;) Iza har just farit och jag klippte henne innan vi började baka.

Har redan hunnit lämna igen byxorna  som jag köpte igår (sorry Å.. hehe) och jag hittade även ett par som jag ville ha istället men de fanns inte i min storlek, både mindre och större fanns men det kanske kunde finnas ett par kvar uppe på Ersbodas Kappahl så imorgon blir det att bege sig dit efter jobbet!

Nu är det bara fem dagar kvar till semestern - Gud såå härligt!! Längtar verkligen, tycker jag förtjänar att vara ledig nu då allt i skolan är avslutat och jag ju faktiskt har 8 veckor kvar att jobba sen efteråt! Ibland är det faktiskt förbannat härligt med tidig semester! ;)

Lite bilder:



Först på en nyfriserad lillasyster



 



Sen bakning på hög nivå!



Och sist två hemlängtande hundar, de hade tydligen inte lika roligt!?!



Kom på

att idag då jag kom hem från stan väntade min premie från tidningen Glamour på mig i brevlådan! :D Som jag väntat! ;) Prenumererade på den tidningen i tre månader endast pga denna premie och den luktar loooovely!! MMmmm!!!
Mig = Glad!




Lördag

Hade en härlig kväll igår och vi drack lite vin och spelade KUBB, första gången på flera år-skitkul juh!! :D

Idag har jag varit duktig och sprungit på stan med Å lääänge.. ;) Eller hur Å?!  Köpte faktiskt två par byxor men funderar redan på att lämna tillbaka ena paret men får se hur det blir. Har även hunnit med att plantera om mina tomatplantor som jag fick av mamma, ja de jag fick nu andra gången av mamma (som var ganska uppvuxna) eftersom mina förra slutade växa.. oops! ;) Finns det någon som har så Ogröna fingrar som jag? Tror inte det, är en skam för min grönfingrade syster... :P

Ja, här kommer ett foto på mina små plantor, de ser lite ledsna ut men så är de ju också just omplanterade!








Bra eller Anus?!

Ja inte gick det Anus iaf! :D Wiiiiee!!!!

NU har jag klarat två hela år på utbildningen, något stolt!! Det trodde jag verkligen inte, och kanske fanns det även andra som tvivlade lite... ;) Ja ordentligt skönt känns det iaf och till hösten blir det (nästan) bara roligt eftersom det blir praktik!

Har sprungit runt hela dagen känns det som i mina fötter, köpte lite färska kryddor och satte ute i landet och idag skördade jag även de första rädisorna, fast de var små! Men blev tvungen eftersom det såg så trångt ut för dem, jag var inte lika duktig som Mary då jag sådde dem så jag strödde mest ut dem fastän det stod att de skulle sättas en cm från varandra, Fy på mig! ;) Marys sockerärtor håller iaf på att växa till sig men landet har blivit översvämmat med ogräs och jag fattar inte varför?! Alla de andras små plättar ser fina ut men i min växer det mesta.

Jaja, ikväll blir det grillning eftersom det äntligen är fint väder igen! :)
Vad hittar ni på då?

Free!!

Hehe ja idag är jag äntligen LEDIG!! Min första lediga dag sedan jag började jobba i måndags och det känns verkligen grate! :D Mina planer för dagen inkluderade mest att sova väääldigt länge men nu sitter jag ju här och har redan ätiti frukost, ja alltså jag tycker att nio är tidigt! ;) Har sovit på eftermiddagarna de senaste två dagarna och igår örsov jag mig dessutom men kom bara någon minut sent som tur var!

Jobbade igår och sen var jag inne med bilen som krånglar lite, det lyser en lampa som tydligen inte alls ska lysa och vi har redan varit inne med den en gång och då hittade de inget och igår var det så komiskt för de kollade på den eftersom den där lampan kyste i morse igen (den lyser bara ibland) och det var ju såklart inget fel på den och lampan hade inte lyst fastän de hade startat om den flera ggr... suck! Jag var sist kvar av kunderna och hade reda fått dem att jobba övertid och jag skojade och sa att det kanske var något personligt mot mig att den lyste och att om den lysta nu då jag startade den skulle jag springa in med motorn på.. haha vad tror ni hände? Just det, lampan lyste och den pep ilsket så jag tutade och de kom ut och tog bilen igen. Fick vänta ytterligare en halvtimme och sen kom mekanikern och sa att han inte fattade vad som kunde vara problemet för lapman lyste trots att de drog ur alla sladdar och sånt så de var helt förbryllade... Jaja, så det är väl bara att acceptera helt enkelt, stackars dem bara! det kostar ju inget om de inte fixar den så det var ju jag tacksam för iaf.. ;)

Jaja, fick iaf ett mejl sen på em av skolan att de var klara med tentoena så jag ska hämta den sen idag... å vet inte om jag vill eller inte... Om jag inte nämner något om det sen har dte nog inte gått så bra iaf.. hehe!

Nej, nu ska jag duscha och sen blir det skolan och sen lite småshopping... :)
Tjing!

Jobb

Ja det är det som gäller nu, känner mig helt slut och både igår och idag har jag tagit ganska långa tupplurer såhär på kvällen framför Tvn, stackars Mattias som måste väcka mig för jag är inte lättväckt (och tydligen inte särskilt trevlig) men jag vill ändå se mina favoritprogram som Greys och Barnmorskorna norge.. :)

I måndags blev det som vi trodde, Leanne vann och det var hon verkligen värd!! Greys idag tyckte jag dock inte lika mycket om, dör båda två eller vad händer? Och hur kunde den där killen vara George?!? Blir helt förvirrad och funderar på att söka lite info... hehe spoilers är bra då man är nyfiken!! :P

Nej, nu blir det duschen och sen sängen, ikväll har vi inga hundar eftersom Linn vill ha en bil och då mutade jag henne med att ta den om hon tog hundarna nu sista natten-skönt men ändå lite tomt. Mamma kommer hem imorgon från Rom, jag vill också ha riktigt semester!! Men, det blir ju en sväng neråt landet som vanligt och det blir ju kul, men samtidigt skulle jag vilja ha tid och råd att sticka iväg på en resa. Största problemet nu är faktiskt tiden, jag jobbar hela sommaren med undantag för tre veckor och då ska vi vara här uppe på bröllop den 27 juni så innan dess hinner vi ju inte fara någonstans och sen dagen efter bröllopet far vi neråt till Gnesta och hälsar på och sen vidare till Nye och M:s föräldrar. Där ska vi fira både svärfars och svågerns födelsedag med förmodat släktkalas och det innebär att vi är kvar där över helgen 4-5 juli och sen blir det nog en sväng till Tingsryd och mina syskon där nere... Haha ja ni hör ju att det blir fullt upp, tråkigt att ha anhöriga så långt bort för det blir samma visa år efter år.

Nej, nu måste jag verkligen börja göra mig iordning för sängen!

Jag citerar härmed carina: Tingeling!

Trötter

har jag varit ikväll, hade svårt att sova igår och har ju jobbat idag så det kanske inte var så konstigt.. ;) Nu när mamma är utomlands så är jag hundvakt också så varje morgon måste jag köra hem hundarna till mammas lägenhet så jag kan gå ut med dem på lunchen och där går det ju några värdefulla sovminuter.. ;) Jag har iaf överlevt första jobbdagen vilket känns skönt!!

Sitter och ser på finalen i Projekt runway - jättespännande och både jag och Mattias tror att Leanne vinner men det får vi snart se.. Tycker dock om Kenley också men Leanne har alltid presterat bra känns det som.  Ja, nu ska jag se klart och imorgon blir det mera jobb!
Gnatt!

Härliga helg!

Vill inte att helgen ska ta slut men det är tvyärr inte många timmar kvar på den! Hade en underbar kväll igår och fick tom dansa med tre olika karlar-avslöjar ju inte vilka såklart! ;)
Examensbarnet (om man nu kan säga så..) hade nog trevligast kväll ändå, han var riktigt på G och var överallt! Det var riktigt god mat, getostcheesecake till förätt-Mmm!! Den var riktigt najs och sen var det lax med potatiskaka till huvudrätt och till efterrätt bjöds det på pannacotta!

Imorgon börjar jobbandet för i sommar och det skulle faktiskt vara härligt med några till dagars ledigt innan men nu jobbar jag ju som sagt bara i två veckor innan det är dags för semester i hela 3 veckor!! :D Efter semestern blir det en längre periods jobb men det ska nog gå bra för i höst kan jag ju faktiskt se fram emot studierna eftersom det är praktik som gäller hela terminen!! :) ÄNTLIGEN!!

Här kommer ett kort på nya frillan iaf!



Fin rosett jag hade igår va?! Kände mig lite barnslig men fick en massa (dvs fler än 2 :P) kommentarer att jag var så fin i håret! :) Har förresten bara min naturliga hårfärg nu-känns skönt att slippa slinga och färga!! Håret är ganska mycket kortare i nacken - bara 2-3 cm... modigt va?!

Måste förresten rätta mig då det verkar blivit flera missförstånd (?!) jag hade bara 4-5 st på kö.. ;) Dock har jag betat av tre styckna nu så det känns helt OK! :D

Examen

Ja idag tar Barkå examen, fy tusan så skönt för honom!! Han har pluggat i typ 8 år eftersom han gick i Mattias klass först till psykolog men ångrade sig efter ett antal terminer och har alltså idag gått ut läkarprogrammet!! Wow!! säger jag bara, deras tentor verkar inte vara att leka med och dessutom måste de rätta dem själva! Fast läraren gör rättning sen också men ändå-det tar ju en hel dag att först göra tentan och sen rätta den, dessutm har de bara en tenta per termin så det är monstertentor!!

Ja så vi var på cermonin i förmiddags och ikväll är vi bjudan på deras examensmiddag på Äpplet, ska bli skoj och framförallt GOTT! :D Igår var det party och lek och spel med jobbet. Vi träffades på dagen och spelade brännboll, kastade pil och lite andra grejor. Vi var fyra lag och ni kan ju gissa vilket lag som vann... hehe japps VI!! ;) Innan dess hade jag varit på stan med Åsa och då klippte jag av mig håret, lite impuls kanske men jag blev jättenöjd! :) Såå skönt att tvätta håret idag, fast tog nog ändå för mycket schampo.. men jag vänjer mig väl snart!

Nej, nu ska jag göra mig i ordning för kvällen. Mattias ligger och sover för han hade ont i huvuet och grannarna ovanför håller nog på att riva huset, eller det låter då så iaf! ;) Tror att de ska flytta men nu har de fört oväsen i flera veckor så vet inte riktigt vad de håller på med!

Ska försöka ta kort på mig i nya frillan förresten, men glömde kameran igår tyvärr.
Tjing!

Lycka

är den känsla som dominerar just nu! :) Sååå skönt att gå från Östra paviljongen idag, inte roligt att sitta där med en massa ångest men nu efteråt känns det otroligt härligt!

Vet inte om det blir så mycket billigare Ullan.. ;) Vill så gärna komma, men måste vara ledig också förutom pengarna!
Snart så börjar jobbandet och jag kommer antagligen vara spyless i slutet av augusti men nu längtar jag, mest längtar jag efter LÖN!! Haha!!

Nepp, nu blir det skolan med Olga och imorgon är det redovisning på G, ska bli skönt då detta också är över men inget jag oroar mig särskilt mycket för, den verksamhet vi har är spännande och jag kan en del om ämnet så det ska bli roligt faktiskt! :)
Sen har jag ju klippkö nu dock-mindre roligt! 5 4 stycken som väntar och jag får redan ont i axlarna.. hehe!
Nu - MAT! Tjing!

Huvva

va dålig jag är på att blogga nuförtin!

Just nu sitter jag dock med en miljoner saker som måste göras och däför finns det ganska lite tid till att sitta här och fundera på livet.. ;) Jag pluggar och gör en massa nyttiga grejor nu inför sommaren. Sa t.ex. upp mitt IKSU-kort idag då det var ett tag sedan jag använde det och eftersom det var innan den 8 så har jag betalat sista gången på det - Skönt! :D Har ju sprungit nu i vår så det har varit en ganska onödig kostnad och sen i vinter får jag väl köpa månadsvis för då använder jag det nog mer då det börjar frysa på ute!

Träffade min Nickes och Annas lilla Lias igår och han var riktigt söt!! Men bäst var nog ändå lukten, kan inte fatta att de luktar så gott och kan heller inte förstå som Anna sa att de inte kommit på en parfym med den lukten! Skulle köpa den direkt! ;)

Försöker sitta och vara disciplinerad nu dessa dagar men jag går och suktar efter en sån här:



Åh, vill verkligen ha den och det NU!!!

Men jag har lovat Mattias att vänta tills jag får skattepengarna, har inte så fett med cash just nu tyvärr! Allt roligt kostar ju en del pengar och nu blir det ett bröllop till snart och sedan en examen i helgen så att göra av med dem är då inga problem! :P Ja, skattepengarna lär väl trilla in nästa vecka som jag hört fast förra året kom de ju tidigare än de sa så jag håller tummarna för det! :D

Nej, tillbaka till pluggandet nu! Pust & Stön!!

RSS 2.0