Ledigt!

Ja nu skriver jag en liten uppdatering från Smålands djupa skogar. Har inte haft internet på min lilla dator förrän nu. Vi har flängt runt ganska mycket nu senaste veckan och just nu befinner vi oss i Iremåla, imorgon bär det av mot Kristianstad och bröllop för min styvsyster ska gifta sig. Det ska verkligen bli kul men vi får väl se hur länge jag orkar hålla ut! ;) Har köpt med oss till en nyårsskål om vi mot förmodan skulle orka stanna så länge, men annars blir det att skåla då vi är tillbaka hit där vi ska sova. Sedan bär det av uppåt på nyårsdagen, stanna för natten (och god middag) i Gävle och sen är vi äntligen hemma på lördagskvällen!! :D Längtar hem nu trots att vi haft det väldigt bra här nere. Bra service, god mat och många trevliga människor, så kan man sammanfatta veckorna här nere!

Pyret har levt rullan och gör mycket väsen av sig speciellt på nätterna, h*n protesterar då jag ligger på sidan så jag måste kanske börja göra som Erica snart och bulla upp med lite kuddar under magen... :)

Nu ska vi strax fara in till Tingsryd och besöka min pappas farbor Erlands grav, det och Börjes "hylla" har liksom blivit tradition då vi är här.

Saknar vår lägenhet och avskildheten litegranna så det ska bli skönt då vi kommer hem. Kan inte fatta hur snabbt tiden går nu, häromdagen gick vi in i vecka 28 så nu är det "bara" 12 veckor kvar tills ett litet pyre ska titta ut, längtar!! :D

Hoppas ni andra har haft en underbar jul, ska försöka få in lite bilder innan vi åker härifrån.

God fortsättning!!

Brrrr!!

Minus 20 grader, det är vad termometern visar just nu, kallt!!

Bara imorgon kvar nu och sen åker vi, oj vad det ska bli skönt!!! :)

Snö!!

Glömde ju berätta att idag har det verkigen snöat!! Det är alldeles vitt ute och det har varit ca 8 minus idag så nu kanske den ligger kvar till jul tom?! Hoppas!! :D

Snart snart

Ja snart åker vi neråt! :D Först på lördag blir det ett stopp i Gnesta hos fina Erica å hennes familj och sen åker vi vidare neråt småland på måndagen, längtar som en tok!! Då är jag ledig i TVÅ HELA VECKOR! Tjohoo! Missförstå mig rätt, jag trivs otroligt bra på min praktikplats och jag kunde inte önska om bättre plats, men tröttheten har börjat göra sig otroligt påmind de senaste veckorna och det ska bli så skönt att få sova ut ordentligt utan att vara stressad över att det snart är måndag.

På nyår blir det bröllop hos min styvsyster och det ska bli riktigt skoj, har bara haft lite svårt att hitta en klänning till partyt då ju magen ständigt gör sig påmind, den bara väser och växer och det är kul, men lite nervös blir jag ju då andra kommenterar och menar att "det måååste ju bara vara två".. Ja, alla har kommentarer tydligen! ;) Konstigt bara att folk tycker det helt plötsligt är legitimt att kalla en för "Tjockis" osv.

Helgen har varit ganska full men ändå har jag mest varit hemma. Var hundvakt i fredags åt numera stora lilla Aston, han har blivit så lugn och nästan slutat bitats om man jämför med bara några månader sedan, Veronica och Micke jobbar hårt med honom och det märks! Han var v'ldigt lugn hrla kvällen men sen på lördagen kvicknade han till och tyckte nog jag var tråkig som bakade och pysslade, han ville nog mest bara ut och leka, men fogarna klarar inte så långa promenader så han blev lycklig då matte och husse äntligen kom coh hämtade honom! ;)

Nu blir det sängen, men först några bilder:



Kolorna som jag ska ta med ner till julfirandet i småland.



Och såhär stökigt kan det blir då det både ska pysslas, slås in paket och bakas! ;)

Tjingeling!

Helgen

Har haft en underbart skön helg med lagom många planer (inte så många alltså..) :) Har förskt baka lite och till slut blev det både knäck och lussebullar. Hann även med ett kort besök igår på den traditionella julmarknaden på Gammlia där vi köpte lite midnattsglgg (mums!) och en choklad-doppad marsipangris! Sen bar det av till stan och på kalas eftersom Pelle blir gammal idag så då blev det gofika och på kvällen drack vi lite glögg och mös i advent. Några kort:


NK:s fina marsipangrisar, man fick se på då de gjorde dem - så duktig vill jag också vara! :D




Julbaket!



Och sist en bild på Josef, Maria och det lilla Jesusbarnet som pryder vår hallhylla, visst är de fina!?


Tiden

Den bara flyger fram känns det som just nu! Har bara "jobbat" två dagar hittills denna vecka eftersom jag var på skolan måndag och tisdag så imorgon är det redan fredag och ytterligare en vecka har gått! Känns både bra och dåligt att tiden går så fort just nu, bra för att det snart blir jul och då är jag ledig och vi ska åka neråt landet och ha det mysigt med massa släkt och vänner. Bra är det också för att magen växer och varje dag kommer vi lite närmare att få lära känna den nya familjemedlemmen som ska komma i slutet av mars. Dåligt att tiden går fort är för att jag ju faktiskt har lite skoluppgifter att göra samtidigt som jag har praktik men det är väldans svårt att få tiden att räcka till. Det händer ju så mycket spännande på praktikplatsen så då finns det liksom ingen tid kvar till skolan eftersom jag tydligen har ett stooooort sömnbehov som jag försöker tillfredställa på min firitd.. ;)

Vet inte om jag skrutit om det nu förresten men jag ska ju till ULLARED! :D Så skoj ska det bli, just innan jul men jag hoppas jag överlever trängseln och dessutom fyndar en massa!! :) Blir nog lite bebisgrejer skulle jag tro! ;)

Nej, nu ska jag se klart Plus, Sverker testar värmeljus idag!

Tjing!

December!!

Äntligen är den här, månaden jag längtat till hela hösten: December!!! Mörkret har sedan länge invaderat stan och nu vill jag ha ljus! Om det är snö som lyser upp eller alla ljus nu i advent spelar mindre roll, men det är en mysig tid vi har i december. All förväntan inför jul, alla goda lukter, smaker och advent, det är en enda lång mysmånad tycker jag! :)

Längtar mycket till jul nu då vi åker neråt landet och firar med Mattias föräldrar, det ska bli riktigt mysigt och jag hoppas på att bli lite bortskämd också! ;) Det brukar tyvärr bli gröna jular nere i småland men man kan ju alltid hoppas på lite snö till jul, men skönt också att slippa vara rädd för att halka nu då jag går omkring med något värdefullt i magen. Till nyår blir det bröllop nere i Skåne hos min styvsyster som ska gifta sig, det ska också bli roligt!

I magen händer det grejer mest hela tiden, Pyret ska väl nu vara runt 30 cm och det känns att h*n upptar stor del av magen, h*n sparkar som tusan och gör små volter då och då.

Har hänt mycket de senaste veckorna, har haft praktikkonferens i skolan och nu återstår bara tre, snart två, veckor att jobba tills jag är ledig över hela jul och nyår! :) Ja, eller jag måste väl jobba en del på skolarbetet skulle jag tro, där har jag ju inte kommit så långt men det r svårt att vara motiverad till att skriva då det inte sk ain förrän i mitten av januari.

Nepp, nu är det snart "Halv åtta hos mig" så nu blir det tv en stund!

Tjing!

RSS 2.0