Oj

Ja, vilken dag!! Har så ont fötterna att jag bara vill lägga dem i ett varmt fotbad och ge dem lite smörj! Men det får bli en annan dag för jag orkar verkligen inte göra det ikväll!! Har just lastat av alla Ikea-grejer från bilen, den var riktigt knökafull!! Haha, det såg riktigt roligt ut med Iza där bak och de andra två sätena fällda-hon hade grejer inte bara runt sig utan även över sig.. =) Tog bilder så de kommer in imorgon-NU blir det sängen... Åhhh! Ska prova min nya kudde-wiiie!!

Lovar att va trevligare imorgon och skriva mer! Gonatt!

Mmm

Ikväll var jag, Mattias, Linn och Pelle på operan och åt middag, det var gott-speciellt lökringarna! =) Me lööv lökringar! (tyvärr) Det var iaf både gott och trevligt och imorgon bär det ju av mot Ikea så ikväll blir det lite mera planering och mätning så jag kan ta med mig anteckningsblocket och vara på topp imorgon! =)
Nu blir det lite Little Britain (så dåligt på Tv) och Ikea-surfande!



Mattias och Linn njuter av maten



Och så jag med munnen full... Mmm!

Fredag!

Äntligen helg!!! Det gick bra i skolan, var faktiskt bitvis ganska intressant fastän det var mycket som var självklart.Träffade Linn och Pelle på bussen hem från skolan och följde med dem till Pelles syster som också bor på Tomtebo och fick en kopp kaffe-hon har så söta barn och det var riktigt längesen jag träffade dem!
For sen hem och Mattias hade lagat lunch, han har läsdag idag så han har varit hemma. Nu har jag ock Linn suttit och lekt i photoshop men jag måste verkligen lära mig hur det funkar, tur man kan ängra ändringar!! =)

Nu blir det lite Afterwork på Norrlandsoperna med L å P, hoppas ni har en härlig fredagkväll alla! Imorgon bär det av mot Ikea och det ska bli kul, även om det kommer att svida i plånkan!! =D

Ny dag

...nya tag och ny föreläsning!

Trött!

Ja herregud vad trött jag blev efter simningen!! Ögonen vill knappt hålla sig öppna och jag tror jag kommer att somna på stud då jag går i säng-skönt!! =)

Hittade iaf några böcker på bokrean, en kokbok; Husmanskonst och en av Jane Green så nu blir det att läsa lite någon dag då jag har tråkigt!

Började längta otroligt mycket till sommarn nu-det är då jag läser allra mest, jag kan sluka en bok på någon dag bara, ja om den är bra vill säga. Jag har sökt jobb i sommar där det egentligen behövs en socionomexamen men jag hoppas jag har en chans ändå pga av erfarenhet. Men OM jag skulle få ett jobb och alltså inte jobba på hemtjänsten i sommar så innebär det ju tyvärr att det inte lir så mycket semester för mig i sommar... Men däremot kommer jag nog lära mig en hel del och det är ju en bra merit att ha jobbat då jag kommer ut som nyexad!

Jaja, nu slutar programmet om Knutby så jag ska nog gå och knyta mig... hahaha.vilken humor va!? Riktigt lskigt är det iaf att se och höra dem, deras åsikter och hur de säger att det är Guds vilja-hur kan man vara funtad så liksom?! Helt sjukt!!

Jag avslutar dagen med en bild på fikat till tv:n ikväll-man brukar dock ha glass till men den var tydligen slut så vi fick skiva upp en banan istället! =) Gonatt!




Hej hopp!

Nu har jag faktiskt varit på Iksu för första gången denna terminen! Simmade efter skolan som slutade tolv och då jag hade simmat fyrtio längder var jag så slut och hungrig att jag nästan skakade.. haha! Blev lite vimsig då jag skulle ner för trappan till omklädningsrummet och ni som gått där vet att den är ganska läskig utan att vara lite seg i huvudet! =P
Ja, sen blev det golunch där med Veronica och nu har jag kommit hem för en stund sedan,

Det låg en lapp i vår brevlåda från styrelsen om att vi måste skriva på kontrakt och betala för motorvärmare eftersom vi använder den och om det inte är inne hos vice ordföranden innan månadskiftet så stängs den av och vi får betala 500 för att få på den igen-SURT! Jag blir bara så irreterad eftersom de förra ägarna OCH mäklaren försäkrade att motorvärmare ingick i månadsavgiften!!! Känns jobbigt att vi använt den utan att betala-men hur FN ska vi veta det då vi fått höra något annat? Nu får jag inte tag i han som ska ha pappret och det är svårt att fylla i det då det är lite förvirrande skrivet... Vad gör vi liksom om vi inte får tag i honom då? Blev jättestressad av detta... suck!

Jaja, nu tänker jag försöka sluta tänka på det och dra ner på bokrean en stund-har inte hunnit gå på den ännu förutom Maxis lilla... Hoppas jag hittar några billiga böcker-speciellt är jag ute efter fina kokböcker.  Ha det!

Koncentration

Ja, det var det där med koncentration...
Sitter på föreläsning nu och skulle väl egentligen ha koncentrerat mig mer på vad karlen där framme snackar om, men är helt enkelt inte motiverad idag. Lyssnade liite mer på först iaf.. =P

Har iaf suttit och istället kollat på gamla bilder, fina och roliga minnen!! Dessa är några favoriter:


Bus, jag och min Gogumma Erica, Jag och Mattias då vi just träffades, Jag och sis Linn, Linn på en av alla våra kräftskivor genom åren


Mamma och Dennis med alla hundar, sis Iza, jag och älsklingen, Linn och Jennie på party, Nova!

Ja det var lite smått och gott från mig idag.

Zzzz

Varför är det alltid skönast att sova på morgonen? Jag brukar aldrig vilja gå i säng och kan aldrig somna direkt men på morgonen är det ju såå skönt att ligga kvar! Faran är dock att några minuters snoozning kan bli någon timmes... oops!
Huvva, vill inte idag!!!! Vill bädda ner mig i sängen igen och bara ligga och gosa med täcket!!! Mmmm!

Ojoj

Jobbigt att sitta på ikea.se och tänka hur pengarna bara försvinner... Dagen I-landsproblem, visst, men ändå jobbigt då vi just flyttat och sålt lite grejer och verkligen behöver köpa nytt! Jaja, vi ska dit i helgen och vi har en del att stå i om jag säger så... Tror det blir en jobbig resa men skönt då allt äntligen är på plats och vi kan återgå till det "normala" här hemma.

Imorrn går jag skola 8.30 (huvva se tidigt!) til 12, det verkar bli många tidiga mornar på detta moment. Sedan blir det träning med Veronica och sedan golunch (hoppas jag) med samma trevliga sällskap! =)

Gonatt på er alla!

Usch

Hittade denna hemsida genom Facebook och det är verkligeninte rolig läsning. Lille Thor har blivit bortförd av sin pappa som inte verkar kapabel att ta hand om honom efter bråk och hot mot mamman. Lille Thor ammar även fortfarande och pappan kidnappade honom då han hade umgänge med sonen... Usch! Kan verkligen inte ens tänka mig vad mamma känner i detta läge. Han har varit försvunnen sedan den 14:e februari och på denna sida kan ni läsa och se bilder.

Sprid detta vidare så att fler blir medvetna om hur barnet och pappan ser ut och kanske, kanske kan det vara till någon hjälp...

http://www.thorwang.com/

Nya tag

Ja nu blir det att ta nya tag med skolan-hade tänkt att vara en bra student denna kursen faktiskt! Alltså en flitig... Får väl se hur länge det håller men denna kurs känns ändå spännande, dock lite andra orosmoln men det ska nog gå bra.
Veronica var här en stund ikväll och hjälpte oss att ta slut på muffinsarna.. Hehe.. Hon erbjöd mig så vänligt att fälja med å träna imorgon att jag faktiskt tackade Ja, men ska luncha på Iksu efteråt så det blir en liten morot! =) De brukar ha bra mat där och inget är bättre än en god måltid efter man kämpat och tränat! Nu blev ju epileringen inte förgäves iaf! =P

Hemma igen

Skönt!! Hade (trots morgonens humör) en bra dag på jobbet med min favvotant bland annat och det är alltid kul! =) Nu ska jag ner på stan fort som attans och gå på banken, det brukar ju ta ett tag så räknar att jag är där tills jag ska träffa Å för en lunch-förhoppningsvis blir det på Piazza nu då jag inte tränade och inte är uppe på universitetsområdet! =) Tycker lite mer om Linn nu... hehe...

Suck...

Väcktes för 20 minuter sen av en ilsken telefonsignal-det var Linn som tvingade ut mig att jobba... suck! Linn e inte min favoritperson just nu-så du vet! =P
Så det blir ingen bra dag med träning och dessutom satt jag ju uppe endast för att få bort buskarna vilket känns ganska så onödigt nu! Somnade inte förrän 2 och det känns ganska jobbigt just nu.... Ja ni hör ju hur positiv jag låter-det verkar bli en sån dag, men jag får förhoopningsvis ångra mig ikväll och berätta om min härliga dag! =)

Ojoj

Har inte kommit i säng ännu-som vanligt... Men denna kväll var jag faktiskt så dum att jag startade ett projekt: "Epilera ben som vuxit vilt sedan december"
Låter det som ett bra projekt en sen tisdagskväll? Det var det inte! Haha, ooooont gör det ju, men värst va nog att det efteråt bildade en stor hög-det såg verkligen ut som att jag släppte vinterpälsen... Tänkte nästan ta kort men inte ens jag vågar lägga ut en sån bild på bloggen... hehe
Nu är jag iaf garanterat hårfri ett par veckor iaf-kan ju inte ha päls på gymet imorgon ju! =D
Gonatt alla!!

SEMLA!

Mmm, idag får man helt utan ursäkt vräka i sig semlor och det gillar Anna! =)



Efter lite ångest över att jag inte gjorde tentan tog jag mig äntligen i kragen och bakade lite. Gjorde lite blandning mellan recept och semla á la Anna, men jättegoda blev de. Inte alls lika stora om köpesemlor och inte lika mäktiga men det smakar speciellt då det är hemgjort. Dessutom är jag ingen stor fan av kardemumma så jag tog bara liite. Både Linn, Pelle, Iza och Jonas var här på fika och de sa iafatt de var goda.

Imorgon är det intro på nya kursen (eller momentet som det nu heter) klockan 13.00 och innan dess blir det lunch med min Å. Kanske blir det Corona-brukar va gott! =) Får höra med henne vad hon är sugen på. Fats nu fick jag en idé, kanske tom skulle försöka hinna träna innan jag lunch och då äta på Iksu?! Hmm låter ju himla ambitiöst eftersom jag inte tränat på ett ganska bra tag nu (skyller givetvis på operationen i januari)... =D
Tjingeling!

Jahapp

Nu sitter jag här på soffan och har en massa "borden" i huvet. Borde gjort tentan, borde inte sova så länge, borde börja med semlorna, borde städa... Ja, ni fattar va?!
Jag gick väl upp för en timme sen ca och det första jag gjorde var att kolla tentan på Pingpong. Den såg ändå inte såå svår ut och tänkte att jag kanske ändå borde satsa?! Men ack vad jag misstog mig-satt och kikade i boken efter svaret på första frågan (var alltså en hemtenta) och jag hittade verkligen inte det någonstans-fastän jag vet att det var taget från den boken. Dubbelsuck! Jaja, det tog väl en 40 minuter och då bestämde jag mig-kommer ändå inte få VG i de två resterande momenten under denna termin och således heller inget VG i kursbetyg (hela terminen alltså).
Så nu blir det istället att ta en lång dusch och sedan börja så smått med semlebaket! =) Gott!!
Vad ska ni hitta på idag?

Paj

Idag var jag duktig och gjorde paj med purjolök, kalkon och västerbottensost till middag-mums!
Nu sitter jag och ser på familjen annorlunda, blir nog alltt lite avskräckt ändå-Mattias ser lite rädd ut också... Hihi!

Har nyss mumsat upp en cupcake och ska nu fundera på om jag ska sata på VG-tentan imorgon eller inte, jobbigt med alla dessa val! Skulle vara så skönt med sovmorgon och sedan semlebak... Jaja, den som lever får se!

Heldag!

Idag var det heldag i skolan, vi hade redovisningar hela dagen från 9-16 fast fick sluta lite tidigare-me like! =) Alla grupper hade skrivit om liknande saker så det blev ganska mycket diskussion om ämnet men lite långsamt var det att lyssna på samma grej flera gånger. Som tur var hade flera grupperna varit lite påhittiga så det blev både en övning, powerpoint-presentationer och en som redovisade som en diskussion och det gjorde det hela lite roligare.

Har just ätit en muffins men kom på att det nog inte var så smart att baka då vi inte ska ha besök... de står ju liksom bara där i kylen och jag kommer säkert äta upp några imorgon också fast då blir det semla-bak så det blir mååånga kalorier om jag både ska äta semlor å mufiins.. haha! Ja, jag får väl offra mig då! =P Annars om det är nån frivillig som vill på fika får ni anmäla er!

Nu ska jag invänta Mattias som bestämde sig för att gå hem från stan idag, han är duktig han-själv gick jag ändå från busshållplatsen! Sen ska jag faktiskt göra paj idag-med purjolök och kalkon-gotta!!

Min helg i bilder

Testet i VK

Åkte till Nisses konditori i Holmsund och köpte Umeås mesta och bästa semla!

Mm lakrits! (med kort A) =P

Hckeypulver får mig alltid att tänka på mellanstadiet men lika gott är det fortfarande! =D

Skillnad va?! Och så resultatet

Mattias kämpade hela helgen med att få färdigt stolen

Rengjorde lite guld Blev det nån skillnad?

Och jag gav mig på att rengöra lite smycken!

Min fina kakbok!Julklappen av Iza blev snabbt en favorit!Tadaa! Fäääärdig!Innan strössel

Idag blev det cupcake-bak, de blev underbart goda!! (dock lite svåra att äta utan kladd..)

Hoppas ni andra haft en bra helg, nu blir det plugg för min del, har redovisning imorgon.

Rubrik?!

Tycker det är lite svårt detta med rubriker, det känns som att de ska sammafatta innehållet på något vis men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva förräns det kommer ut ju.. jaja dagens I-landsproblem kanske.. =D

Nu är jag hemma från jobb och efterföljande handling iaf. Jobbade i en grupp jag inte är så van vid och eftersom jag inte jobbar så ofta så är det lite pirrigt då man ska till nya men det brukar gå bara bra, mest jobbigt är det väl egentligen för dem jag kommer till eftersom de måste förklara hur de vill ha det-fast man lär sig känna av ganska mycket då man jobbar inom hemtjänsten. Det är verkligen roligt att få göra något annat än att sitta med näsan i böcker eller sitta hela dagar och bara ta in massa kunskap på föreläsningar. Lite konstigt egentligen för då jag jobbade heltid så var det jätteroligt att få ombyte och sitta en temadag eller på olika små utbildningar med facket, men nu inser jag ju hur tött man blir av att bara mest sitta hela dagarna och tänka och omformulera (avskyr det) och diskutera... Men denna kurs har varit himla sköns å ska inte klaga nu iofs! =)

Nu ska jag göra nya Cupcakes-köpte mig en mindre muffinsplåt idag och den ska jag testa! =D

Jaha

Då var denna helg snart över också...
Idag ska jag jobba 12-16.30 och sedan blir det nog att baka cupcakes då de jag gjorde igår blev helt förstöra, trist! Jag brukar alltid ha muffinsformarna i en muffinsplåt men eftersom plåten är gjorda för stora muffins och de söta formarna jag köpte häromdan var små så ställde jag dem direkt på plåten-det var tydligen ingen bra idé! De flöt ut så jag gjorde inte glasyren utan tänkte göra nya idag istället-fast med formarna i muffinsplåten! =)

Vi åkte en snabbis till Holmsund igår och köpte semlor på Nisse konditori eftersom de skulle vara stans bästa enligt VK. Det var dem också-enligt både mig och Mattias, så vi har en vinnare mina damer och herrar!!! Fast på tisdag blir det att baka egna så kanske ska vänta tills dess med att utse en vinnare... hehe..

Mattias slipade och oljade in Laminostolen igår så den är på börjar bli riktigt fin nu, sätter in bilder efter jobbet då den förhoppningsvis är färdig! =D Sen var Veronica och Micke här igår på middag och sedan blev det schlager-lite dåligt utbud måste jag säga och det var ganska självklart vilka som skulel gå vidare-mest för att de är kända men EMD hade ju en trallvänlig låt iaf som var bättre om man blundade lite.. hehe! Ja, det var en trevlig kväll iaf som slutade med lite Little Britain och det tittar vi på nu också.. hehe! Men det är ju så himla roligt! Synd bara att de gjort så få säsonger.

Ojoj, nu måste jag börja göra mig irodning för jobbet!! Ha en bra dag alla!

Lördag

Ja godmorgon mina vänner, idag är det lördag och jag har inte många planer för dagen... Ja förutom då att baka muffins, att sy gardiner, åka till Holmsund (det var där Nisses låg) och sen ikväll kommer Veronica, oops-hade visst lite planer ändå! =P
Just nu sitter jag iaf och dricker kaffe och funderar lite, jag funderar bl.a. över en ev. klippning... Jag klipper ju de flesta i familjen och Linn hade vunnit ett presentkort på halva priset på en behandling på Studio 88 och eftersom hon vägrar att gå till frisör (har testat en gång och då fick hon en tant-klippning) så fick jag den i utbyte mot en klippning! =) Bra för mig dock eftersom ingen klipper lilla mig... Iza håller ev. på att träna upp sig lite så vi får väl se i framtiden.. hehe!

Jag klippte mig senast i Bangkok i december men jag tyckte inte att han tog så mycket och han klippte inga raka linjer utan endast i lager hela tiden så det ser nog mer slitet ut än det är också. Jag skulle helst vilja klippa mig ganska mycket kortare (kanske 1 dm iaf) men då ska jag ju först vara tärna på ett bröllop (min käraste vän Erica gifter sig äntligen!!) och sedan ska vi på två till i vår och det skulle va kul att kunna göra någon frisyr då ju... Men jag får väl se hur jag ska göra.
Här kommer några foton med hur det blivit de senaste åren då jag klippt mig, tips och råd mottaget tacksamt!! =)



Nu har jag väl lte längre än fotot till vänster så det har vuxit ganska ordentligt, mitt hår har en tendens att växa som ogräs...

Hur ond är du?

Du är 11% ond!
Du är en aningen ond, fast i smyg!
http://testportalen.se/ondtest.php

Ett test jag hittade på en blogg.. hehe
Lite ond var jag då iaf!

Fredag!

Äntligen är helgen här, lika skönt varje gång!! =)
Idag hade jag skola men bara till 11.00 och då for jag med Linn och Ann på stan. Jag provade Mekkas semlor också-haha ja, jag är väl semletokig i år. =P Jag älskade Ture Sventon då jag var mindre och önskade att jag hade en sån där kyl som gjorde semlorna mindre, de var ju så söta då de var så små. Men jag funderar fortfarande på hur han kunde säga första S:et i sitt eftersom men sedan Temla och svenTon... Hmmm, inte lätt att tänka så mycket som jag!
Bullen var iaf väldigt söt men grädden var god och det var lite snålt med mandelmassa så jag tror att den hamnar under Maxis i betyg. Börjar verkligen vara bra på detta med att bedöma semlor. Det var förresten ett stort Semla-test i dagens VK och där utsågs "Nisses konditori" till mästare på semlor-men vars ligger det då? Måste ju smaka den då den är vinnare fast tätt efter följde NK:s-den som just nu toppar min lista! =) Såg nu att Finas hade samma poäng som NKs och den röstar ju Mattias på så där står det lika. Hmm måste googla lite på Nisses kanske... hihi!

Köpte dessa söta små kakformar idag, hittade dem på Lagerhaus så det blir nog att baka muffins i helgen! =) Fina va?!





Kallt

Märkligt att vintern skulle komma NU-i andra halvan av februari... Idag var det -24 grader då vi gick till bussen i morse, vi tog samma buss eftersom jag började hutlöst tidigt... 8.15... huvva! Det är så skönt att vi kan låta bilen stå mestadels av tiden, den är ju jättebra att ha då man ska handla eller ska iväg men till jobb och skola s är det buss som gäller-blir så jobbigt med en kall bil annars och dessutom kostar det ju lite att både köra den och sen att parkera!

Idag har vi haft samverkan med polisstudenterna fast det var inte så mycket samverkan att tala om för vi ska samverka "på riktigt" imorgon. Idag var det mest föreläsningar och folk från socialtjänst som berättade hur de och polisen samverkar. Det var även två poliser med och en av dem hade ingen uniform men ändå skulle han ha pistol på sig-dessutom satte han tröjan innanför just där så den syntes verkligen-jag hade god lust att fråga varför för vi var flera som såg och viskade lite om det fast jag vågade inte. Det var ju liksom även ca 150 polisstudenter där inne och jag tänkte att det kanske är ett måste att ha den i tjänst men så hörde jag att även de hade diskuterat detta i pausen. Ja, enligt Maria i klassen så var det en penisförlängare... Ok då, sa jag!

Det gick inte sådär jättegreat igår med omklädningen av laminostolen-tydligen saknades det några spikar och dessutom visade den sig vara lite sönder där bak på ryggen så vet inte riktigt hur det blir nu, lite dumt att vi inte kollade sånt innan vi beställde ny klädsel för så mycket pengar.. hehe (nervöst alltså)

Nej, nu ska jag sätta i motorvärmaren för vi ska köpa lite spik och träolja. Tror jag ska försöka få sambon att gå med på att köpa semlor.. Mmm e så sugen! Men då måste vi ju prova något nytt ställe kanske.. hehe!

Busy busy...

Ja idag har det varit fullt upp. Jag vaknade av att telefonen ringde och det var Linn som skulle tvinga ut mig att jobba, hon hade dock inte ringt riktigt alla så det fick hon göra innan jag sa Ja, men han kunde inte så snart ringde telefonen igen och det var bara att masa sig opp! Åt en snabb frukost och sedan for jag mot Teg-skönt att Mattias har slutat pendla så jag kan ta bilen då jag behöver den-och ska man till Teg på vintern så behöver man verkligen den! =P

Jag jobbade hela långa dagen fast på em var jag på ett och samma ställe och hade då tillfälle att plugga lite så det gjorde jag faktiskt - duktig Anna! =D

Imorgon har vi obligatorisk (!) samverkan tillsammans med polis-studenterna och det ska blir intressant. På fredag har vi sedan seminarium där vi ska använda oss av bl.a. våra fördomar mot andra utbildningar... haha, undrar om jag ska ta upp det jag hört om polis-studenterna och deras skryt-uppsättning med "månadens styrketränare" ... Får väl se... ;-)

Jaja, nu ska vi klä om Lamino-fåtöljen, det blev så istället för två nya fåtöljer och det blir nog vädligt bra tror jag! =)

Todeloo!

Lite kul




Haha inte så boknördig alltså - jag räknade bara med böckerna som ju är MINA och hur det hade sett ut om jag fick bestämma...
Min kära sambo visade sig vara 31% mer boknörd, vem kunde tro det?!
Jo just det... JAG!! =P

Trött

Klockan börjar bli mycket och jag ska strax hoppa i säng, tänkte bara lägga in bilderna på de uppsatta gardinerna, känns skönt att de är klara. Det blev dock inte mycket sytt på de andra gardinerna så det får kanske bli att sy färdigt dem till helgen.

   

Nu ska jag hoppa i den varma sängen där sambon redan ligger och sover, jag måste lära mig detta med att lägga sig i tid!! Jaja, gonatt på er alla! Förresten kul att du hittat hit Ida!!  =)

Full rulle

Ja det har det varit idag, jag snoozade tydligen en gång för mycket i morse och helt plötsligt vakande jag av ett sms som min kära sambo hade skickat, han skulle snart vara klar på VCT och därefter hämta upp mig - ooops! Jag slängde mig in i duschen och just då jag kom ut ringde han upp och sa att han var här på några minuter, det var bara att kasta på sig kläderna och sedan fara iväg, utan frukost, smink och med blött hår - vilken härlig början på dagen! =P

Jag lämnade av honom på NUS där han jobbar och sedan for jag till vännen Å, vi hade bestämt oss för ett storhandlingsbesök på Maxi! =)Har just kommit hem och packat in grejerona i vårt alldeles för fulla (pyttelilla) kylskåp. Köpte äen nya gardinstänger så jag kan få upp mina FÄRDIGA köks-och vardagsrumsgardiner idag! Fast ska nog vänta tills borrmästaren kommer hem, det brukar bli så fel då jag försöker sätta upp något... =/ Bilder kommer senare!

Nu ska jag nog ta och börja med gardinerna i arbetrummet och så ska jag förshoppningsvis inte behöva sy nya agrdiner på ett BRA tag! Inte för att jag är dålig på det-snarare tvärtom =P men jag är helt enkelt för noga med mätning osv så det blir föör jobbigt helt enkelt! Hehe...

Utmaning - Sju sanningar


Jag blev utmanad av mihmetcredo82.blogg.se

Sanningar om mig:

1. Jag har svårt att slänga saker och gör det inte förrän det har legat i en låda i ca 2 år och sen måste jag erbjuda det till mamma och mina systrar innan jag verkligen kan slänga det med gott samvete

2. Jag älskar att påbörja olika projekt och är ambitiös i början men är tyvärr inte lika ivrig att avsluta dem

3. Jag läste franska i tre år på högstadiet för att sedan läsa om samma på gymnasiet och ändå fattar jag noll... =P
Jag skyller dessutom allt på att båda franskalärarna var knasiga i bollen!!

4. Det var jag som myntade uttrycket; "jag fryser som en... som en stenmur!" Detta en kall dag då jag kom in till mamma och ville hitta något som vekligen visualiserade hur jag kände - stenmuren såg så kall ut och på den vägen är det.

5. Jag niger lite då jag ska hälsa på nytt folk genom att skaka hand, det kommer automatiskt och då brukar jag få någon konstig blick tillbaks, med yngre folk kan det tom bli lite pinsamt då de tycker jag är extremt konstig, äldre verkar tycka bättre om det.. hehe

6. Jag är livrädd för myror och min mor hittade mig en gång stående mitt i en myrstack med dödsångest i rösten. Dessutom gjorde min snälla storasyster några år senare en tatuering på ankelnsom föreställde... just det: en myra! Tack!

7. Min största dröm då jag var liten var att bli operasångerska-jag råkade höra Trollflöjten på radion och började härma; Aaah ah ah ah ah ah ah ahahah ahah ah aahah... (ja ni fattar)

Jag utmanar Linn (lilalinn.blogg.se), Veronica (www.hanky.se/Veronica) och resten som känner sig träffade, Å utmanade ju mig å sen känner jag ännu inte så många i bloggvärlden.. =)

Gör så här:
1. Länka till den som utmanat
2. Berätta 7 sanningar om dig själv

Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
Skriv meddelande i de sju personernas blogg så de vet om inlägget



Främmen

Idag har jag haft skola "hela" dagen... Jag är lite bortskämd med kortare dagar än då jag jobbade men samtidigt är det såå mycket jobbigare att sitta och ta in information en hel dag än att jobba. Man rör u faktiskt ändå på sig lite då man jobbar och det blir lite mer variation. Jag gick iaf 9-15 och jag hann luncha med Veronica dessutom. =) Hon har ju övergivit mig på socionomprogrammet och börjat läsa till lärare.. =(

Då jag slutade hade jag ett missat samtal på telen och det var Rickard som hade tänkt komma förbi med Tony å fika (de hade även andra avsikter blev jag sen varse om...) Så Tony hämtade mig på skolan (lyx då det ju var liiite kallt idag) och vi åkte och köpte semlor på Ålidhem (har nu även testat dessa och de var snäppet sämre än maxis) och sen bar det av hem hit för att de skulle granska nya lägenheten och fika. Men de hade som sagt även andra avsikter också så fick ta och klippa dem båda, på kortet är de alltså båda nyklippta-snygga va?! (frillorna alltså.. =P)



Nu ska jag väl fortsätta med gardinerna som jag inte hann sy klart igår och sen imorgon bär det av med Å till maxi och då ska jag köpa nya gardinstänger så jag (eller egentligen sambon) får upp gardinerna imorgon. =) Ska bli skönt att få upp dem-ser nog lite trevligare ut då och dessutom lyser solen in så det stör på dagarna och då får jag då bort lite av den.

Brrrr

Sov lite längre än jag borde iag men det är ju tyvärr så otroligt skönt att sova just på morgonen. =) Ute är det helt klart och vackert och det blir nog sol idag men då jag kikade på termometern fick jag en liten chock, titta själva! Brrr!!!!





Nu bär det snart av till skolan, men först; frukost och morgon TV-mina måsten på morgonen!

Pust!

Har måttat, räknat, strukit och sytt om vartannat nu hela kvällen men jag har bara lyckats vara klar med EN gardinkappa-hur är det möjligt!? =P



Nåja, imorgon går det nog fortare eftersom jag mätt och klippt ut alla de andra tygbitarna, jag gör gardiner både till kök/vardagsrum och sedan två till arbetsrummet-detta tyget ska bli gardiner där inne




Borde sova nu, imorgon är det skola från 9-16 och ska även ha kollat lite på fördjupningsarbetet eftersom jag och Ida (en tjej i klassen) ska träffas och prata igenom vår redovisning som är nästa måndag, vi tänkte stajla till det med lite powerpoint sådär.. =P

Jaja, nu sover sambon och jag ska följa hans exempel omedelbums tror jag! =)
Gonatt på er!

Färdig!!

Ja, det blev någon timmes effektiv städning iaf innan besöket. Nu känns det såå mycket bättre, även om det finns kvar någon låda så är både hall. kök och vardagsrum färdigt!! =) Fick tom lite mer plats i klädkammaren nu än innan. Dessutom dammsög jag (skönt) och jag hann just ut ur duschen innan A ringde och sa att de var här-man blir ju lite varm av att städa om jag säger så.. ;)

Nu har sitter vi med kaffe framför tv:n och ni kan ju se min favoritplats på bilden-datorn står just framför.. =)

Här kommer bilderna jag lovade:



Hoppas ni haft en bra dag alla!!!

Vackert ute...

men lilla Anna måste vara inne... =(

Idag ska det städas och fejas så att detta flyttkaos blir till ordning och reda snarast! En kompis kommer med sin dotter idag som jag ska klippa och det skulle ju vara himla kul om de slapp kliva runt en massa flyttkartonger och smuts-har faktiskt inte dammsugit en enda gång sedan vi flyttade, bara sopat. Det är inte likt mig kan jag säga, dammsugning som ju är ett måste minst en gång i veckan!!

E så less på att leva i detta kaos nu så måste ta tag i något på en gång, ska försöka få sambon ut i förrådet med grejer så jag äntligen kan dammsuga!! =D

Jaja, bilder på lägenheten kommer förhoppningsvis ikväll då den är lite mer städad!

Schlagerfiasko

Nej nu blev jag lite besviken och oerhört förvånad-hur kunde Lili och Sussie går vidare till andra chansen (som ju inte ens sjöng rent) men Cookies N beans inte gick vidare?! De hade ju den enda trallvänliga låten-dock lite väl lik förra årets Empty room av Sanna Nilsen (om man snabbspolar versen), men ändå bra och de sjöng outstanding bra! Dessutom tog sig de förlegade hårdrockarna vidare och knep platsen till direkt-finalen från söta Amy Diamond... Hur kunde det gå såhär?!?

Kanske inte kan klaga då jag inte röstade men de vill ju verkligen pumpa ur så mycket som möjligt nu då rösterna nollställs hela TVÅ gånger, så man måste ringa in och rösta tre gånger!!! =O Suck...

Helg!

Ja, helgen kom med stormsteg och lördagen har smugit förbi ganska snabbt tyvärr.

Har dock hunnit med ett och annat:
Hämtade Linn på stan och hon kom hit och vi fikade semlor-smakade nu Nybros (som jag hört bra saker om) och den smakade faktiskt väldigt olikt NKs men jag vet inte vilken som är bäst. Mattias tyckte dessa vad godare och Linn ville att vi skulle sluta analysera semlorna och bara äta!! 8-)

Vi var på promenix och hämtade äntligen våra cyklar som stod kvar vid gamla lägenheten, vi fick dock ett litet problem då vi kom hem-det finns ingen riktig plats för dem... ooops!

Mamma och Dennis var här och skulle hämta tapetseringsbordet och en del andra grejer eftersom vi aldrig mer tänkt tapetsera själva så vi har ju ingen användning för sakerna mer.. hehe! Men det slutade med att de stannade en stund och drack kaffe och sedan höll på att åka utan att ha tagit grejerna-fick springa ut framför bilen och frågade om de inte glömt syftet med besöket... =D

Sedan for Mattias och handlade och jag gjorde mat som vi just hann kasta i oss innan schlagern!!! Var helt borta förra helgen så for på trettiårsfest och då fick jag veta att första deltävlingen var-hur kunde jag planera så fel?! =P

Jaja, nu sitter jag framför svt med ett glas vin och drinken ni ser på bilden är slut för länge sen såklart! hehe! Rosa pantern hette den iaf och min kära sambo hade gjort den-mums!!

                             
Rosa pantern VS Masi. Mitt underbara middagssällskap och sedan vår middag-tortellini med valnöt och gorgonzolafyllning och till det kyckling i ädelostsås och som vanligt tomat och mozzarellasallad-smaskens!!

Vackert

Visst är det vackert med snö och sol? Det är nog det bästa med vintern, dessutom har det inte varit så kallt idag, bara ca 10 minus här på¨Tomtebo iaf och jag har faktiskt tom hunnit med en lång promenad där jag tog en massa kort. Jag är ju väldigt intresserad av att fota men nu var det längesen den "stora" kameran var framme så det var kul att få lite bra bilder. Den lilla har så svag blixt och bilderna blir lite "pixliga" tycker jag. Att redigera bilder har jag dock ingen koll på så har dem som de blir. :)

Här har ni några:

    
Såhär såg det ut på väg till skolan i morse, en riktig vintergata!


Och såhär såg det ut vid universitetet, dessa tre är tagna med lilla kameran.


Vid Nydalasjön på promenix

    
Försökte fånga kristallerna på grenarna men glömde makrolinsen hemma. På det andra ligger dimman över Nydalasjön-vackert!



Vill ha!!

Hittade förresten denna snygga fåtölj då jag var ute och surfade igår kväll, vi fynderar på att antingen köpa två mindre fåtöljer till arbetsrummet eller att klä om vår gamla lamino, det blir ändå ungefär lika dyrt! ;) Men denna hade varit himla härlig att ha i hörnet, men lite för stor tyvärr... suck!




Ogjort

Ja det är mycket som jag skulle vilja ha gjort idag som jag inte har hunnit/orkat/velat... :P
Jag hann aldrig börja på gardinern så det skulle jag ha gjort idag men nu är det uppskjutet till helgen iaf, sedan skulle jag ha satt in hyllplanen i bokhyllorna som vi lyfta in i arbetsrummet igår-detta mpste jag nog hunnit innan sambon kommer hem iaf.. hehe..



Såhär ser tyget ut som vi köpt till kök och vardagsrum!

Idag har jag förutom hunnit vara hemma lite och tvättat, varit på stan och ätit lunch med min älskling och sedan handlat på ICA maxi (favoritaffärn) med V.

Ikväll ska böckerna och de andra grejerna in i bokhyllorna så vi blir av med dessa kartonger i hallen-så mycket bättre det kommer att se ut här då. Dock får nog en ev inflyttningsfest vänta ett tag, kommer verkligen inte ihåg att det brukar ta sån här tid att göra i ordning efter att man flyttat-men så har vi ju alltid innan flyttat till större och då är det ju lite lättare att hitta platser till alla grejer man har. Det jobbigaste är nog att det är färre köksskåp här och inget skafferi, dessutom liiiiten kyl och frys så det blir en utmaning men storhandlingar och matlådor.

Nu ska jag nog ta tag i disken så det blir lite snyggt här iaf.

Skickar med några kort nu då jag lärt mig hur man sätter in dem, det har ju som sagt snöat en hel del här de senaste dagarna och snön når faktiskt nästan upp till fönstren nu!



    

Gamla & nya!

                         

Kartonger


Sol

Det är underbart väder ute idag, fast jag missatänker att det är riktigt kallt. Jag misstänker bara pga att vi har satt in alla bokhyllor i sovrummet så de täcker fönstret och därför ser man inte termometern och jag har ännu inte vågat/orkat mig ut.

Vi är äntligen färdiga med tapetseringen, det sista gjorde vi klart igår så nu återstår bara att bära in alla bokhyllor i arbetsrummet igen och alla kartonger och börja packa upp, förstår inte riktigt hur vi ska få plats med alla grejer bara, det står 16 kflyttkartonger endas i hallen och väntar på att bli uppackade... suck! Bilder på tapetseringen kommer så fort jag lärt mig hur man lägger upp dem.. ;-) Förresten, hur gör man smileys här?

Nu sitter jag äntligen med mitt "morgonkaffe" som jag belönat mig med eftersom jag nu städat arbetrummet och fyllt i med lite hobbyfärg (fusk-jag vet) på vissa ställen där gamla tapeten skymtade lite... hehe...

Jag köpte tyg till gardiner i förra veckan och idag kanske jag skulle ha börjat sy dem, tyget är jag jättenöjd med, det är grått med lila och gröna detaljer på. Kankse får sätta upp en bild på det också då jag klurar ut hur man gör.

Jaja, jag hoppas att ni alla får en underbar dag, jag måste nog ta mig ut på en liten promenad iaf-nu börjar våren nästan skymtas! Sol blir iaf jag glad av! :-)

Tiden går fort...

Helgen har verkligen svuschat förbi i rasande fart, den började i fredags med hemmagjord pizza med systrarna + sambosar hos L i stan och sedan skulle min sambo iväg och träffa några vänner och då följde mina systrar med mig hem och sov här eftersom vi skulle packa upp lite-men blev det gjort tror ni/du (vet inte om jag har fler läsare än en.. hehe)?! De skulle båda jobba dagen efter så de lånade vår bil och kom och åt lunch här på lördagen. Sedan var det dags att börja plocka ur alla grejer ur arbetsrummet för min styvfar var på hugget och skulle hjälpa oss med tapetsering på söndagen.

På lördagskvällen var det dags för 30-års fest för en jobbarkompis och vän som flyttat till hur utanför stan och det var himla mysigt, var dock nykter då jag fick ont i mitt operationsärr/sår sedan gallan togs bort för någon månad sedan och därför hellre knaprade alvedon! :-)

Så kom söndagen och med den min styvfar, han ringde strax innan 9 på morgonen och ville komma... ojoj, även om det vart nyktert så kom vi väl inte hem förrän vid 2-tiden på lördagsnatten... Men vi var såklart tacksamma att han ville hjälpa oss och vi hoppade ur sängen och jag åkte och köpte frukost och semlor (Mmmm). Sedan bestod söndagen mest av tapetsering, det som verkade så enkelt och roligt innan visade sig vara riktigt svårt och dessutom tog det låååång tid! Vi började vid 10-toden och slutade väl på kvällen samma tid, dock pausade vi för fika, lunch, fika, middag och Mia och Klara såklart! ;-) Vi vart faktiskt inte ens färdiga så idag blir det att fortsätta, fast nu blir det bara vi två och det kan ju bli spännande då vi aldrig gjort detta förut! Hehe.. Men det blir nog bra! Det är ju inte stort rummet men det tar väl tid om man vill vara noga, tror dock att om vi ska göra om något liknande så bir det nog att lätta på plånboken istället-det kan det vara värt! :-P

Jaja, idag har jag iaf haft en föreläsning men den smet jag från i pausen (gav inte så mycket), tog tidig lunch istället och åt på Corona med sambon-så skönt att han börjat jobba i Umeå nu så jag får hem honom varje kväll, han pendlade från Ö-vik innan. jag stöp förresten riktigt sjukt då vi skulle gå därifrån, jag måste ha missat trappan för jag verkligen föll handlöst nedför 3 trappsteg... Slog mig dock inte men det måste varit ganska sjukt att se!

Nu blir det lite skolarbete och sedan lite vila tror jag-skönt!

Simuleringsövning

Ja idag hade vi simuelringsövning i skolan, det var himla kul men samtidigt lte läskigt eftersom vi inte fick knappt några direktiv så jag visste aldrig vart man skulle sträva mot. Men det är iaf väldigt lärorikt med sådana övningar... och roligt! =)

Flyttade ju i helgen som var och vi har fortfarande inte fått ordning här hemma, det börjar kännas riktigt jobbigt nu att leva i detta stök! Det försvinner väl någon kartong om dagen, ut i förrådet eller in i olika skåp/garderober men ändå känns det som att det går i snigelfart, jag vill ju vara färdig och inflyttad helt NU! Tur att vi fått ordning i köket iaf och nästan i sovrummet, men arbetsrummet har vi tänkt tapetsera om så därför står allt där inne i lådor tills vi får hjälp med att fixa iordning.

Har just ätit en god måltid bestående av fetaostbiffar och risotto, första gången jag testade att göra risotto, men den blev väl godkänd iaf! ;) Får nog öva upp den konsten, men det är ju så himla gott med risotto!! Mmmmm!

Nu blir det att göra lite skolarbete, en reflektion på en inspelning där jag låtsas vara någon typ av terapeut, så ni kan ju tänka er hur jag längtar efter att kika på det! :P Men ska skriva en reflektion på det iaf som ska in imorgon och då är det ju abra att göra, sen blir det en semla som belöning (lite sent, jag vet).
Gonatt på er!

Anna

Bloggen startad!


Ja då var bloggen startad. Har haft mycket nöje med att läsa andras bloggar och eftersom det verkar så roligt så har jag nu bestämt mig för att göra ett försök själv, tvivlar dock på att mitt liv är lika intressant som vissa andras...
Anna heter iaf jag och jag är en glad prick som lever livet med min sambo i vår alldeles nya lägenhet i Umeå.
Jag går socionomprogrammet på UMU och detta och mitt vardagsliv i övrigt kommer jag att skriva om.

Jag börjar med att sno denna från en kompis så ni får veta lite mer om mig;

*Vilken svordom använder du mest? SHIT!
*Äger du en iPod? Nej
*Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 6 & 7
*Hur många resväskor äger du? Oj, några stycken...
*Använder du flip-flops? Försökte lära mig i Thailand i december men det gick väl sådär!
*Var köper du dina matvaror ifrån? ICA Maxi-såklart! ;)
*Vilken var den senaste filmen du såg? The Duches (eller hur det stavas, riktigt bra iaf.)
*Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Spelar väl ingen roll, bara det är vänner!
*Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Ett hus tror jag, sedan betala av alla lån och sedan resa!
*Har någon någonsin kallat dig lat? Inte till mitt ansikte iaf. :P
*Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej, men kanske skulle behöva ibland...
*Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Har ingen cd-spelare...
*Vad åt du till middag senast? Igår åt jag kyckling a la Ingrid, kycklingfilé i sås i ugn och till det potatisklyftor med fetaoströra-mums! (och tack Ingrid!)
*Använder du huvtröjor? Nej.
*Kan du vissla? Njae, kan kan jag väl men det låter inte så bra (eller mycket heller)
*Vem var den senaste som ringde dig? Min syster Linn
*Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Bergodalbana!! (älskar karuseller)
*Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Antagligen, om jag nu är nog intressant! ;)
*Vilket riktnummer befinner du dig i? 090
*Tittade du på tecknat när du var liten? Japp, tecknade pärlor och rosa pantern!
*Vilket är ditt närmaste köpcentrum? Strömpilen
*Hur många syskon har du? 3 helsystrar, 2 halvbröder och 3 styvisar!
*Är du blyg inför det motsatta könet? Njae, inte mer än för nya av samma kön
*Vilken film kan du alla replikerna till? Braveheart och Girls just wanna have fun!
*Äger du några band t-shirts? Nej
*Hur många stolar står kring ditt köksbord? Fem st
*Läser du för skojs skull? Ja men bara på sommaren
*Pratar du några språk? Ja, svenska och engelska, sedan lite franska och några meningar på både tyska, spanska och thailändska-det ni! Haha!
*Diskar du din egen disk? Ja tyvärr, fast diskmaskinen gör ett ganska bra jobb den också!
*Har du gråtit offentligt? Ehh jo, några gånger tror jag nog
*Har du en stationär dator eller en laptop? Bärbar
*Försöker du alltid lära dig nya saker? Njae, e ganska nöjd men det är klart att jag är öppen för nytt
*Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Nej, är inte så sugen på att frivlligt bli stucken av nålar...
*Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Nej
*Kan du kasta macka? Ibland, fast inte så många studsar
*Vad har du med dig in på bion? Cola light och snusklubba
*Har du en blogg? Jo, alldeles färsk!
*Gillar du att flyga? Ja det tycker jag om
*När sov du senast på golvet? Om jag någon gång varit så full att jag sovit på golvet så är det iaf inget jag kommer ihåg
*Vilken är din favoritdrink? Majorskan
*Gillar du din boende-situation? Japp, alldeles nöjd förutom alla lådor som står överallt...
*Vilken är din favoritfrukt? Vattenmelon skulle jag nog säga
*Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nja
*Hur gammal blir du nästa födelsedag? 27
*Tror du att Gud är man eller kvinna? Tror mer på ett väsen än en gubbe i himlen
*Gillar du senap? Ja om det ligger på en korv så
*Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Njae, tror inte det
*Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Oj svårt! Kanske Elisabeth i stolthet och fördom (önsketänkande)...
*Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej
*Tycker du om att krama folk? Ja mina nära och kära
*Äger du en digitalkamera? Ja
*Vad är du allergisk mot? Inget, ja kanske katt/hund-hår i mat eller på handukar då.. ;)
*Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej
*Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Ingen aning, men vet att syrran skulle hetat Kristoffer så det kanske kvarstod då jag kom.

Ja, nu har ni då fått lite konstiginfo om mig, men är det något så fråga på!

Anna

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0