Låång dag!

Var i skolan hela dagen idag men det var det värt eftersom vi i princip är klara med uppgiften vi hade! :D Underbart!! Skönt att jag kan ta oss i kragen så vi får något gjort, om Olga hade fått bestämma hade vi nog gått hem och blivit tvungen att träffas imorgon också men nu kan jag plugga inför tentan istället, mycket bra! Vi ska dock göra en PP.presentation men det får vi ta efter tentan på onsdag och sen är det seminarium på torsdagen och sen är det faktiskt.... SOMMARLOV!!!

Eller ja, lov och lov, jag ska ju jobba från nästa måndag till sista augusti men jag ska hinna vara ledig  tre veckor iaf så det ska bli såå otroligt härligt!! Är lagomt skoltrött nu efter fyra terminer med en massa vetenskapliga artiklar och rapporter, skönt att det är praktik i höst så jag får uppleva hur det verkligen går till ute i verksamheterna! :) Eftersom jag ska vara i Umeå ska jag även få fara på en del studiebesök som kommunen ordnar och det ska bli spännande!! Må dessa två veckor gå fort nu! :D

Idag var jag och shoppade lite-varför är det så roligt att spendera pengar? Speciellt jobbigt är det ju om man inte har några... hehe! Men jag köpte iaf inget till mig utan det var till en vän som fyller år på fredag och sen en present till Mattias kompis som tar läkarexamen nu den 6:e juni, mycket som händer nu i juni! I slutet på juni gifter sig ju en annan av Mattias vänner och då kommer de som flyttat ut hit igen och hälsar på från hans klass så det ska bli kul!

Glömde förresten säga att Mattias shoppade loss helt igår, han handlade för 1500 men då fick han mycket för pengarna, tre par byxor och sen några pikétröjor, han shoppar dock inte så ofta så hans shopping är nog ändå billigare än min om man slår ut det på ett år.. ;)

Nej, nu är det läggdags! Imorgon kommer E å Y och vi ska ha mysigt!! :)

Gonatt alla!

Strömavbrott

Ja det blev det ikväll-mitt i Greys!!! Gahhh!! Just idag då bröllopet skulle vara, så typiskt!! MEN efter kanske 15 minuter eller så kom den tillbaka och jag kunde se sista 20 minuterna iaf och tur var väl det då det ju tog en helt ny vändning! :D Måste varit något träd eller så som åkte ner med tanke på att det blåst storm hela dagen här, molnen rör sig rekordsnabbt!

Ja här kommer lite bilder från bröllopet, brudparet var sååå fina så och själv kände jag mig ganska snygg också! ;)














Ojoj så fina de var, tyvärr var det inte många foton på mig som vanligt eftersom det ju är jag som tar kameran.. ;) Men det kommer nog!! :D

Då är det väl bara att börja ladda inför nästa bröllop om ca 1 månad - har ju två kvar innan årets slut.. :P

Underbar

helg har jag haft!!! Något stressig bitvis men det har varit otroligt roligt och mysigt med bröllop och allt pysslande och sminkade och mysande! Stannade till sist igår och delade taxi med brudparet tillbaka till stan, det var ju ute i Stöcke så det var en bit att åka! Vi dansade, skrattade och åt och vi (läs jag) tog en massa kort på allt och alla. Det sämsta med att vara den som tar alla kort är att det aldrig finns så många just på mig... ;)

Ja här kommer lite bilder från möhippan så länge!




Vi började med Wilmas, bubblade och drack vin! :)



Efter Wilmas blev det god middag på Rex!





Och kvällen avslutades på Två våningar, bra fjortisar och så VI! :D






Ja som ni ser så svängde vi våra lurviga ordentligt! ;)

Avslutar med en bild för Isut... :P





Hoppsan

glömde ju berätta om det roligaste denna vecka och det var ju Möhippan i onsdags!! :D Jättekul och mysigt var det, bilder kommer senare, jag tror att bruden blev himla överraskad också så det var skönt! :)

Hektiska

dagar är det nu inför det stundande bröllopet. Igår sydde jag upp klänningen och strök den-måste alltid vänta till sista sekunden! ;) Idag ska jag hjälpa till att köra alkohol från bolaget och sen ska vi ställa iordning lokalen som vi ska vara i imorgon kväll. Jag har dock några grejer kvar ex köpa strumpbyxor och hårnålar och sen en lite grej som ska tillhöra bröllopspresenten... Men det ordnar jag idag vettni!

Förresten så fick jag plats i UMEÅ!!!!! Såååå skönt!!
Intervjun gick bra och tydligen ville hon kanske mest träffa mig för att se om jag var "normal" eller för hon sa ganska direkt att hon kunde erbjuda mig en plats i stan, men tydligen är det som ett helt paket med introduktionsveckor och studiebesök och andra grejer, tydligen både för vår skull och deras (!) eftersom de ville ju kunna anställa oss sen.... wiie!! Fast visst fattar jag att det inte är säkert man får anställning om man haft praktik i stan men det verkar ju som att det väger in som en tung merit iaf och det känns riktigt bra! :D

Nej, nu ska jag lämna in min hemtenta - ÄNTLIGEN! Och sen bär det av mot bolaget! ;)

Glest mellan inlägg

Ja det har blivit det på sistonde, Sitter med en ångestladdad hemtenta denna vecka samtidigt som förberedelserna för bröllopet med stort B förbereds inför. Ska bli så otroligt roligt på lördag att se den veckra bruden och brudgummen såklart! :) Har dock lite att stå i tills dess, bla. att lägga upp klänningen och stryka den som jag naturligtvis har skjutit på tills allra sista sekunden...

Var på Blodomloppet ikväll och fikade med mina arbetskamrater med kunde tyvärr inte medverka pga en skada i foten, är riktigt ruskigt besviken för det är ju detta jag tränat inför och mitt mål var att springa dessa 5 km. Lyssnade dock hellre på läkarn som sa att det skulle ta betydligt längre tid för foten att läka om jag ville ändå hade varit med och endast gått så det blev vila! Nu vet jag inte riktigt vad jag ska sikta på för mål, måste nästan ha det för att vara motiverad men jag får väl se vad jag ska ta mig till. Gott fika var det iaf och trevligt sällskap, längtar mig bort till jobbet nu såhär i slutet av terminen. Men jag är medveten om att jag kommer att längta tillbaka till skolan innan hösten! ;)

Nepp, nu blir det duschen för imorgon bitti ska jag på intervju här i stan, intervju inför praktiken faktiskt. Helt knäppt att man ska på intervju för det eftersom man ändå inet får betalat, men de kanske vill veta vad det är för kufar som söker praktik hos dem.. hehe!
ja, kul ska det bli iaf så önska mig lycka till!!!
Gonatt!!

Underbart!

Vilken underbar helg vi haft!! Solen har lyst och värmt och jag har hunnit så mycket (annat än hemtena dock)!! ;)

Igår var det schlager och Mary ärade oss med ett besök och övernattning, sedan var hon arbetsledare idag då det var vårstädning med bostadsrättsföreningen och satt och hutta från sin solstol på vår uteplats! Hehe! Eller?!? Vi träffades vid 10 i förmiddags alla hus på hela gatan och sen krattade och sopade vi för glatta livet! Och allt detta för en ynka korv och en festis.. hehe, eller så var det obligatorisk närvaro och de som inte var där fick restuppgifter så vi slog till och gick dit! ;)

Efter städningen fick jag lite extra energi och skickade Mattias till Plantagen (med löfte om pannkaka och fruktsallad då han kom tillbaks) för att köpa mer täckbark till häcken och jord och några plantor till "landet". Sedan planterade och sådde jag och Mary tills det blev så fint i landet, skönt att ha det gjort!

Ja, så till schlagern igår då... Jag tyckte inte att Norges låt var en panghit direkt men Ok iaf, trots att det var lite väl inställsamt nummer till the east så att säga! ;) Däremot ääääälskade jag Islands låt och jag vill bara höra den om och om igen! :) Tyckte faktiskt att det fanns en hel del ganska Ok låtar detta år och ex Estlands tyckte jag om. Trist att Malena kom så dåligt men det var väl helt enkelt inte vad som gick hem i år... Nästa år har jag iaf preliminärbokat Norge denna helg då Eurovision är, skulle vara kul om det inte var för dyrt och boende har vi ju redan!

Här kommer helgens bilder:


Mitt absoluta favoritgodis Mmmmm!!!









Schlager

Inte riktigt så spännande då röstningen nu hunnit vara en stund och det i princip står klart att Norge vinner, men jag hejade ju faktiskt på Island-hon sjunger ju fantastiskt!!! :D

Japp, har lovat att vara på plats nästa år denna helg då-tur Maria ska flytta dit så vi har boende!! :)

Plugg

Mycket plugg nu i dagarna, imorgon har vi seminarium som vi hade en monsteruppgift till och vi knappt hunnit med men nu får det gå som det går. Det tragiska i det hela är bara att hon redan "hotat" med restuppgifter om hon inte är nöjd-what?!?  Hon verkar tro att vi hade hela veckan på oss men vi har ju haft annan skola och andra uppgifter också... Jaja, hnnit börja på hemtentan har jag då inte riktigt, har bara valt vilka psykiska sjukdomar jag ska skriva om, men jag har ju hjälp från Mattias så det ska nog gå bra! ;) Nej, nog med skola nu-får bara en massa ångest ju!

Längtar tills jag börjar jobba igen nu i juni, jobbar dock bara två veckor först och sen har jag semester i tre veckor!! :D Det blir lagom uppvärmning för efter semestern jobbar jag 7 veckor till så det blir 9 veckors jobb i sommar - bra för den inte så feta plånboken! ;)

Sitter just nu och ser på schlager och jag börjar på allvar fundera om programledarna är riktigt nyktra, speciellt tjejen verkar mysko (läs packad)... Vet faktiskt inte vilka jag hoppas går vidare från ikväll, vissa låtar var riktigt hemska och rösterna borrade sig in i hjärnan och det var inte vackert! Det är ju klart roligt om Norge går vidare, har lite blandade känslor angående låten dock. Danska låten ger jag inte mycket för tyvärr, tyckte den var lite väl mesig och blahaha...
AJ nu hörde jloveniens låt igen, hon var riktigt dålig på att sjunga och tom Mattias som sitter i rummet bredvid med hörlurar i öronen hörde det.. haha inget bra betyg alltså! :P

Nej, nu ska jag ta mig en välförtjänt dusch, har storstädat här hemma.

Estland låter lite häftig, iaf refrängen så kanske får hålla på den då?!?

Här kommer en bild på min middag, älskar verkligen sockerärtor och ska så sådana nu då det går att börja "bruka jorden" som det så fint heter på fröpåsarna! ;)

Gonatt alla!


Vilken dag!

Ja denna dag har inte riktigt blivit som jag velat! Började med att jag försov mig rejält, jag kom alltså en kvart försent till skolan där gruppen väntade-pinigt! Hann som ni kanske förstår varken äta frukost, dricka kaffe eller ens borsta tänderna! Ingen bra början på dagen alltså och sen fortsatte det bara, jag kunde inte riktigt fokusera i skolan och vi hade verkligen mycket att göra, men det känns lite halvgjort bara för att jag inte var 100 % med på noterna.

Hann iaf träffa Veronica en stund då jag smet från gruppen (förlåt) och det var kul, hon har ju just kommit hem från utlandet och de verkar ha haft det helt underbart!! :) De har varit på lyxkryssning och jag är ganska så avis!!

Denna vecka är lite kaosartad, har tjockt i skolan och tänkte dessutom hinna börja med hemtentan som egentligen ska in nästa vecka men då vill jag vara ledig så jag kan vara en duktig tärna och finnas där för min brud ju! :D Ska bli så kul med bröllop och sen har de inte sett vår nya lägenhet heller så det ska bli kul!

Nu ikväll har jag sprungit, nu är det ju inte länge kvar till blodomloppet och då SKA jag springa det! Idag klarade jag iaf 40 minuter UTAN att stanna för mina vader kändes faktiskt helt OK! :D Känner mig duktig med faktiskt helt slut i kroppen nu!

Nepp, nu blir det att se klart på Hells kitchen/Schlager och sen blir det sängen, ska bli såå skönt! :D

Måndag

Oj vad denna helg har gått fort, vart väl bortskämd förra helgen då jag var ledig i helda 4 dagar!! :D Me like!!
Idag blir det skola och två från vår basgrupp ska "skådespela" tillsammans med en lärare, läraren ska spela psykotisk så det ska bli intressant om de kommer kunna nå fram till henne alls eller hur hon väljer att spela. Tur det inte blev jag bara.. hihi! Vi lottade dock faktiskt så det var rättvist!

Solen skiner idag och det är alltid härligt. Denna vecka har vi dock apfullt med skolarbete och vår juridiklärare verkar tro att vi har en vecka som vi kan arbeta på bara hennes uppgift, men s är inte fallet utan vi har 2 dagar till det bara så hoppas det gr vägen ändå! Sen har hemtentan kommit ut nu också och det gör mig lite stressad. Har fått tag i tre av fyra böcker genom UB vilket jag är riktgt nöjd med, men samtidigt får man bara låna kurslitteratur i 14 dagar så snart ska de tillaka igen och jag måste hunnit göra tenatn först ju! Mattias har lovat hjälpa mig lite också då det ju handlar om psykiska funktionshinder och olika diagnoser! :)

Nepp, nu blir det frukost = Kaffe!! :D

Hahah hörde förrresten just på tv att Britney kommer till Sverige och de bästa ståplatserna ska kosta 4500.... hahahah! Tror hon överskattar sin förmåga bara en smula...

Äntligen!!

Har jag tagit mig i kragen och sytt färdig väskorna vi tärnor och även bruden ska ha då Erica gifter sig. Det är ju bara någon vecka kvar så det började liksom bli dags! :D Så i helgen har jag "bott" vid min (eller min och min) symaskin! Och det jag menar med bott är att jag har arbetat vid den i minst 7-8 timmar! Känner mig riktigt nöjd nu med att vara färdig, men det var lite pilligare jag trodde att sy i det där *piiip* materialet! Dessutom fattar jag inte varför jag köpte flera meter för mycket tyg.. Köpte ju allt redan för ett år sedan då det egentligen skulle blivit bröllop men lilla Alva kom emellan!





Ja, här är resultatet-fint va?! Hoppas bruden och andra tärnan Isabell blir nöjda! :) Nu ska jag "bara" sy två sjalar till mig och Isabelle, men ska bara fålla kanterna tror jag så det går nog snabbt!!


Åsa!

Jag har ett tips åt dig förresten, hittade denna lapp på en annan blogg idag... hihi! Ja, om det nu fortfarande är ett problem... ;)



Bonus-faster

Måste ju få skryta lite och berätta att jag har blivit bonus-faster till en lite pojke,
de alla tre verkade må bra så till Nicke och Anna:


GRATTIS!!!


Bildbevis.. ;)

Var ute idag och tog lite kort på landet vi rensat upp och blommorna vi planterade igår. Har dock inga bilder där vi håller på att arbeta för vi tog inga. Men det ska ju sås en massa frön snart i landet och jag får väl ta några bilder då istället! :P







Ja det ser väl bra ut?!? :) Jag är då nöjd iaf, trots att jag verkligen inte har gröna fingrar så hoppas jag att blommorna lever ett tag till iaf, eller vad tror du Linn?!? ;)

Efter skolan idag åkte jag och handlade på maxi och där gjorde jag premiär för favoritglassen, nu var det tillräckligt soligt tyckte jag! så här är den "Glassen -09" :D




Trädgårdspyssel

Ja ikväll har jag och Linn krattat, hackat, skyfflat och planterat här i vår trädgård! Fint blev det, fast det är lite kvar att fixa, ex att så i landet som vi nu grävt ut, tror det ska bli morötter och lite vårlök och såklar sockerärtor!! Mmm!! :D

Känner mig helt mör nu efter allt påtande i i "landet" så ska ta en snabb dusch och sen faktiskt krypa i säng i vettig tid idag! :)

Har haft föreläsning om Ångest i skolan idag och det var riktigt intressant, känns som att vi äntligen börjar närma oss fältet lite granna, längtar så mycket till hösten då vi ska ha praktik hela terminen-wiiee! Får info snart om var vi fick platser och jag hoppas på Umeå igen då jag hört vissa rykten... hmm.. jag lämnar det så.

Mattias kom hem för bara någon timme sedan från en ganska jobbig kurs i Hudik, det fixade sig till slut med bilen och nu är han ju äntligen hemma! :)

Nej, gonatt på er alla bloggare (och andra)!!

Ensamt

Ja det känns riktigt ensamt nu då Mattias är på kurs, men det är ju som tur bara för en kväll! Längtar verkligen inte tillbaka till tiden då han veckopendlade mellan Umeå och Vilhelmina! Tydligen har det blivit något problem med bilen där nere i Hudik dock och den läcker olja så det är bara att hoppas på det bästa - att någon verkstad har tid att fixa den medan M är på kurs eftersom han och två andra som han samåker med är beroende av den för att ta sig hem... Ja, på något sätt måste det ju helt enkelt lösa sig, hoppas bara det inte är så allvarligt!! Har just fått laga den för X antal tusenlappar så jag hade tänkt den skulle hålla sig skadefri nu ett tag ju!

Ikväll har jag varit hundvakt åt mammas små pudlar, hon hade att ordna med roks som ska ha årsmöte på söndag, så hon blev sen och hämtade dem för typ en timme sen.

Men nu är klockan mycket och jag måste hoppa i säng! Hoppas det blir fint väder imorgon sås ka jag plantera och eventuelt så lite också-huvva så husligt! ;)

Sprungit

Ja, idag var jag duktig och sprang på morgonen-har ni hört vad mysko!?! Jag är väl inte sådär jättepiggelin på morgonen men idag kändes det helt Ok och sen var det straffet för att jag "sket" i det igår.. ;) Klarade iaf fem minuter längre än förra gången och nu körde jag med pulsklocka också så jag skulle hålla mig på en jämn nivå.

Jaja, nu är dte riktigt bråttom, börjar kvart över tio i skolan och innan dess ska jag duscha! :D Så går det då man tycker om morgon - TV.

Mattias for till Hudik nu på morgonen och hade blivit stående i en timme pga olyckan nedanför Umeå, huvva!! En peronbil hade kört in i en traktor och föraren i bilen hade dött, händer ju sånt hela tiden tycker jag! Ja, så nu är jag ensam till simorgon iaf men har mycket att göra egentligen. Måste ex sy väskorna till bröllopet och sedan ska jag plantera blommorna jag köpte igår.

Ne, nu är det ännu mera brättom! Hej hopp!

Förresten Ulrika

jag tror den kallas "svininfluensan" här men nu ska de väl byta till "den nya influensan" eller nåt... Har dock inte läst på så mycket men jag hoppas och tror verkligen att ni slipper bli drabbade!!

Dagarna

rinner iväg nu då jag är ledig! Det är riktigt skönt med ledig tid men inte lika roligt att jag verkar sova bort halva dagarna nu efter tentan, undra varför?! ;) Var nog lite slut efter tentapluggandet, men imorgon blir det att vända tillbaka på dygnet, då måste jag gå upp tidigare, blir så tråkigt att vakna då klockan nästan är tolv!

Jaja, de senaste dagarna har varit fullt upp trots ledigt, fast med inplanerade roliga grejer!
I förrgår (torsdag) solade jag en del och sen var Maria och Per på middag här, vi åt grillat (gott) och bjöd dem på min hemmagjorda glass vilket tydligen uppskattades!! :) Mycket trevligt var det och efteråt blev det Mojito och white russian, gamla vänner alltså! :P !

Igår var Anna här med barnen så jag klippte dem allahopa, var måttligt nervös dock för att klippa Anna eftersom hon ville ha kort och i slutet blev det kort, eller kort kort! ;) Men jag hoppas hon blev nöjd, jag tyckte det blev bra! Hade faktiskt glömt att de skulle komma igår så jag satt ute och solade då jag fick ett sms (som hon skulle skicka för att påminna mig, hehe), där stod att "Nu kommer de"!! :) Mamma och Dennis kom vid fyra, precis då Anna och barnen for och då skulle det återigen grillas, fast Mattias hade just varit och köpt en nya grill (då den förra typ smälte dagen innan, det yttersta lagret började släppa från grillen och stinka skit aka bränd plast).

Ja, kvällen blev iaf bra och nu köpte vi den grillen vi tänkt köpa från början och den var jag riktigt nöjd med faktiskt, mycket enklare att grilla på den då gallret inte måste ligga så nära briketterna.

Ja, ni kan ju gissa vad som hände idag då.. :P Jo det blir att grilla... hahha! Mattias ska ha "speldag" med polarna här hemma så jag ska försöka hålla mig lite undan, men sen ikväll blir det grillning å några öl kanske, låter väl bra?!?

Här kommer lite bilder också:





RSS 2.0