29 dagar kvar

Ja tills BF (beräknad förlossning för er som inte hänger på FL) ;) Ojoj så vi längtar!! Pyret kan väl komma ungefär då va? Skulle vara jobbigt att gå över tiden, mest för att kroppen känns så tung och att det nu börjar vara jobbigt att ens göra 1 grej om dan. Graviditeten är annars inget jag kan klaga på tycker jag, mina värden har varit tiptop hela graviditeten och även om jag denna tid inte mått underbart så har jag nog haft ganska få krämpor och att jag fortfarande kan gå i skolan är ju otroligt skönt!

Var hos BM i onsdags och blodtrycket låg på 130/70, ungeför som vanligt och i vikt står jag stilla (också en trend) men mitt HB var sjukt högt! :) Har ju blitt tvungen att äta järntabletter från det att mitt blodvärde var typ 127 i vecka 21 men denna gång var blodvärdet alltså hela 142 och hon kunde inte mtoivera varken för sig själv eller för mig varför jag skulle äta de där tabletterna längre-såå skönt! De smakar nämligen inte mumma och sen blir man inge bra i magen av dem heller, härligt att få slippa dem! Hon kunde även känna att huvudet var fixerat så nu är bebisen i princip färdig att titta ut! Åh vad jag längtar! Tror dock det bliri April som den lille tittar ut, men vi får väl se!

I onsdags var även svärfar här och det var himla trevligt. Vi åt plankstek och hade det mysigt, diskuterade vår kommande köksrenovering och sommaren. Trist att vi bor så långt ifrån dem men så är det bara, och det är ju ingen garanti att man träffas oftare om man bor nära varandra konstigt nog. Men i södra delarna av landet ser man nog avstånd på ett lite annat sätt än vi här uppe!

Var lite på bokrean igår och fyndade barnböcker, tänk att det kan vara så roligt att shoppa åt en liten bebis, mysigt är det! Mina systrar och min mor hade förresten ordnat en bebis-dusch åt mig i torsdags, det vart en massa gott fika och sen blev det ju även några paket - Anna gillar!! Fast det var ju mest presenter åt bebisen, Linn hade dock gjort en present åt mig som var väldigt fin. Tack för det kära systrar och vänner (och mor)  :D

Nej, nu är ju melodifestivalen sedd och ja, jag får väl erkänna att det denna gången fanns någon låt som kändes som att den fastnade, men fortfarande liite låg nivå enligt mig. Nu blir det nog snart sängen, ska bara spela lite Bubble shooter-mitt nya beroende, skitkul juh! :)
Prova vettja: http://www.spela.se/spel_/Bubble_Shooter.html

Nepp, gonatt nu!

- 25 grader

Ja det säger väl allt om denna dagen?! Tyvärr hjälper det inte att solen visar sig från sin bästa sida idag, jag kommer nog att hålla mig inomhus så länge jag kan tror jag!

Igår började nya och sista kursen kursen innan Pyret tittar ut och det blev pannkaka på en gång. Blir så otroligt jäkla less på skolan och att det alltid ska strula. Fick kämpa hårt för att få skriva och sen nu då jag igår mejlar min handledare för att bestämma träff så har han tagit semester i fyra veckor.. Hmm! Undrar då hur han ska kunna handleda mig i tre veckor framåt och sedan fortsätta i höst. RIKTIGT LESS!!!!! Blä för den syon jag har också, mejlade henne igår och förväntar mig otroligt snabbt svar idag och att de tar på sig detta misstag men man vet alridg med henne, hon har tydligen strulat med fler som varit gravida. Bläh! 

Men till något roligare så kommer svärfar på besök imorgon. Han skulle tydligen träffa en kund här uppe så flyger upp imorgon och åker hem lika fort dagen efter men en middag ska vi nog kunna klämma in! Det blir skoj för det var ju i jul vi sågs sist och då var ju Pyret lite mindre där inne så magen den har vuxit. :) Tycker så mycket om magen men längtar samtidigt tills den lill* vill komma ut till oss! Igår gick jag in i vecka 36, helt sjuk nära är det nu! Hoppas bara den kommer på eller innan utsatt datum men det vanligaste verkar vara att man som förstföderska går över snarare, men ni kan väl hålla tummarna?! :)

Tvingade M ta kort igår på magen, det är så lätt att glömma så vi har tyvärr inte så många foton på mig med magen, men här kommer en bild iaf!




Söndag och Yoga

Har för en timme sedan kommit hem från gravid-yogan och känner mig ganska avslappnad, trött och slut i kroppen! Det är riktigt isande kallt ute och tom bilen har "klagat" genom att den vägrade starta efter en halvtimme i motorvärmaren, elakt! Skulle ner på stan och fika med blivande-mamma-gänget och det tog ett tag men den startade till sist och sen fick den stå i motorvärmare i Nanna då jag väl kom ner på stan.

Sotter just nu och ser på skidskytte och Björn Ferry, han och de andra är duktiga dem! Blir andfådd bara av att kika på de, ju! YES, nu sköt han fullt igen! Bra jobbat!! Senaste tiden har det varit en del OS konstigt nog och det har faktiskt varit ganska mysigt för det kan vi se i sängen på vår lilla datorTv... :)

Gårdagen var ganska lugn och på kvällen kom båda systrarna hit och Veronica tillsammans med Aston och så såg vi schlager, Aston riktade dock all sin uppmärksamhet åt bordet med snacks på-han verkade inte så intresserad av varken Darin eller Timotej som (på något sjukt sätt) gick direkt vidare till finalen.

Pyret hockar flera ggr om dagen nu och på Yogan just på insturktören pratade om att vi skulle slappna av och tänka att vi vilade tillsammans med barnet så började det bli livat där inne... haha det var som att h*n fått myror i kroppen och det bankades och sparkades på magen. Så länge Pyret undviker revbenen är jag glad och jag börjar längta otroligt mycket tills den lilla kommer ut! :) Imorgon går vi in i vecka 36, helt sjukt att det nu nästan bara är en månad kvar - 35 dagar only!  Ja, förhoppningsvis då. Tydligen föds endast 4 procent den dag de är beräknade och jag hoppas på att denna lilla bebis vill komma några dagar tidigare! :D Snälla?!?

Nej, nu blir det fruktsallad och imorgon är det föräldrakurs, just det sådana kurser finns det! ;)
Tjingeling!

År och dar sen..

Ja nu är det skärpning på hög nivå som gäller, jag ska börja bli lite mer aktiv här inne!!!

Sedan jag skrev sist har det hunnit vara ännu en schlagerdelfinal och den var inte mycket mer att hänga i julgran tyvärr! Jag har dessutom pluggat en massa, haft en del seminarium med gruppen och vi har varit duktiga och suttit med uppgifterna och tragglat och diskuterat.. kanske diskuterat lite väääl mycket om man frågar mig.. ;)
Sist men absolut inte minst har jag suttit med hemtentan, speciellt igår och idag eftersom de ska in idag kl 15.00... hehe! Fattar inte varför det alltid blir så att jag skjuter på sådana saker, tänker från början att jag har ju lång tid på mig men sen blir det ändå alltid panik. Och apropå panik så har jag inte riktigt haft klart för mig riktigt vad jag min C-uppsats ska innehålla, den kursen börjar på måndag så det börjar bli dags att bestämma sig snart kanske.

Magen växer som den ska, har hunnit vara på ett tillväxtultraljud och det var mysigt att få se lilla Pyret igen men bilder blev det inga tyvärr. H*n verkar må bara bra där inne och det är en otroligt livlig krabat, helt otroligt vad h*n rör sig då de dagar det är lite mindre aktivitet där inne blir jag nästan lite nojjig-aldrig kan jag då vara nöjd! :P

Här kommer lite bilder från en senaste tiden, bl.a. våra fynd från Ikea! :)


Jag som försöker skotta fram fågelbordet, tog en stund! ;)


Några av fynden från Ikea; förvaring, säng och skötbord - allt ett litet Pyre kan behöva!

Nepp, nu måste jag åka till skolan så jag hinner till inlämningstiden!
Tjing!

Schlager!

Äntligen var det då dags igår för shlager och svenska melodifestivalen! :D Chips, dip och läsk inhandlades precis som då man var liten och jag parkerade mig i soffan full av förväntan! När det så äntligen började visade sig att det sulle bli en kväll fylld av obefintliga kläder, pinsamt mellansnack och så det värsta av allt: Ångest-Dolph!!!!!!

Låtarna och artisterna hamnade i skuggan av denna mycket märkliga människa som mimade (pinsamt tydlig playback) sig igenom en låt och ärligt talat så såg jag bara en liten bit för ångestnivån här i soffan steg till skyhöga höjder och jag gömde mig bakom min dator. Det värsta av allt är att "folk" verkade uppsakatta hans nummer och tyckte att han "bjöd på sig själv"... Jag blir mållös! MEN nu ska han inte få ta mer plats i denna blogg iaf, jag bävar inför de nästkommande veckorna då jag kommer tvingas se mer av honom-för han ska inte få förstöra hela schlagerfestivalen i år.

Åh vad jag saknar Petra Mede!

Ja till bidragen då iaf så tycker jag att det var bra att Salem gick vidare, hade dessutom gärna sett att Jessica hade gått direkt vidare, men efter dessa år med idolerna vet jag ju att de har starkt stöd så det var juingen överraskning att Ola for vidare till Globen istället. Inte så starkt startfält men det är svårt att direkt avgöra vilka som är bra då man endast hör låtarna en gång.

Jaja, nog tjötat om schlagern, här hemma är det lugnt och vi närmar oss Pyrets ankomstdag varje dag. Mindre än två månader kvar nu - det känns ganska så overkligt! Vi har nog inhandlat et mesta som vi behöver inför den dagen och är väl så "redo" som vi kan bli just nu. Föräldrautbildningen börjar om ca en vecka och imorgon är det ju dags för ultraljud - tjohoo!! :D Ska bli så underbart att få se pyret en gång till och se att h*n har det bra med vattnet och se hur stor h*n är!

Idag skiner solen för första gången på länge och vi ska nog prova oss på en liiiten promenad, mina fogar orkar nog inte så mycket mer. Har även börjat få ont på framsidan nu då bebisen lagt sig med huvudet neråt och har förstått att det är "förvärkar" som jag har. Jag får det om jag anstränger mig, skottar snö eööer går lite långa sträckor (ca 100 meter = vek) ;) Men NU är det iaf dags för frukost!

RSS 2.0