Mobilblogg! Ja nu testar jag att mobilblog...

foto0155 (MMS)

Mobilblogg! Ja nu testar jag att mobilblogga då det inte alltid är så lätt att sitta ner en stund vid datorn. Idag har vi lyckats dammsuga då Saga trivdes bra i selen och strax blir det promenad med hela familjen!


Ögongodis

Detta är vad jag får vila ögonen på hela dagarna, hur ska man någonsin få något gjort?!?



Ensamma hemma!






Idag började Mattias jobba halvtid och det innebär ju att jag och lilla Saga har varit hemma ensamma sedan kl 10.30 idag. Vi hade egentligen bara ett uppdrag idag och det var att ta en liten promenad bort till OK för att köpa frimärken och sedan posta några brev. Men nu har det inte blivit så... ;) Saga ville bara äta hela förmiddagen för att sedan spy upp allt igen och sedan äta igen - ja ni förstår kanske att det blev en ond cirkel. Efter ett par ombyten så gav mamma Anna upp och siktade inte längre på att hinna ut på någon promenad innan pappa Mattias kom hem utan nöjde sig med att bara försöka få i sig lite lunch. Men det ville inte Saga det heller, varje gång jag la henne i sängen så vaknade hon och började knorra. Det hela slutade med att jag hetsåt 3 kanelbullar som fanns framme och några vindruvor till det.. haha! Allt blir inte riktigt som man tänkt sig! ;)

Nu sitter vi här i sängen och myser och väntar på att Mattias ska komma hem snart, vi saknar honom mycket och jag kan bara föreställa mig hur mycket han måste sakna oss!

Saga - 1 vecka idag!

Att det redan gått en vecka sedan lilla underbara Saga kom ut till oss känns overkligt. För en vecka sedan denna tiden så hade pappa Mattias fått lämna BB utan både mig och Saga eftersom vi låg på en fyra-sal så inga pappor fick stanna. Det var både skrämmande och spännande att själv ligga där med henne och tänka att hon var vår dotter, min och Mattias! :-) Jag sov inte mycket den natten och dagen efter kom Mattias så fort han kunde och senare den dagen åkte vi hem. Nu har hon funnits utanför magen en hel vecka och vi älskar henne mer och mer varje dag! Hon är verkligen en underbar, helt perfekt liten människa som vi har skapat - helt otroligt!

Förutom att befinna oss i den rosa bubblan så vaknar våren till liv ute, idag tog Mattias fram utemöblerna eftersom vår uteplats smälte fram helt häromdagen. Längtar efter att få sitta där ute i solen, men det verkar inte bli av i helgen iaf, imorgon skulle det tom snöa! Huvva!!
Ikväll kom förresten bänkskivan till köket så nu är den uppe och vi kan använda utrymmet i hörnan - mycket mer plats blir det! Nu väntar vi bara på lite hjälp med en vägg och det får vi på söndag! :) Härligt att köket kommer vara helt färdigt efter helgen - äntligen!!

Nej, nu blir det amning och Saga-mys innan jag slocknar!

Älskade lilla Saga!

Nu har hon äntligen fått sina namn, Saga Miriam Maria Burman heter hon.
Hon är så underbar vår lilla dotter att allt annat står stilla. Vi ammar, myser och sover och är så lyckliga i vår egen lilla bubbla, dagarna flyter in i varandra och vi bara är tillsammans. Underbart!



Äntligen är hon här!!!

Ja äntligen bestämde sig vårt lilla Pyre att titta ut till oss, ja efter några övertalningsförsök kanske.. ;-)
I torsdags natt började värkarna och vi som skulle in till förlossningen på kontroll för blodtrycket på fredagens morgon åkte in och konstaterade att det var på G och fick lite hjälp med hål på hinnorna och sedan gick dagen och förlossingen i en rasande fart (känns det som nu ska tilläggas) ;-) På eftermiddagen kl 16.35 valde vår underbara lilla sessa att titta ut 3686 g tung och 51 cm lång - helt perfekt!! :-D Namn har vi dock inte riktigt enats om men det blir antingen en liten Nora eller en liten Saga. Såhär ser hon ut:





Gissa om vi är lyckliga!  :-D

BF+11

Ja nu är övertiden tvåsiffrig och kroppen börjar bli föör tung så ryggen värker och ljumskarna också varje gång jag ska resa mig eller avvika från min liggande-i-soffan-ställning! ;)

Har varit på överburenhetskontroll och Pyret mår finemang där inne, verkar trivas ordentligt dessutom! Det fanns gott om vatten att plaska i men det började bli lite väl trångt därinne sa läkaren. Fick en jättefin läkare som vi träffat en gång tidigare. Hon konstaterade dock att mitt blodtryck stigit ordentligt på bara en vecka. Förra veckan hos min vanliga barnmorska hade jag 125/65 eller något sådant, blodtrycket har ju legat stabilt på ca 130/70 annars men nu då hon kollade så hade jag faktiskt 130/90. Jag hade dock ingen äggvita i urinen så de misstänker ingen havandeskapsförgiftning utan det är "bara" högt blodtryck. Men det mår ju då inte mamman bra av (Pyret verkar inte märkbart stressad ;)) så nu kommer de hålla lite extra koll på mig. Nästa kontroll blir redan imorgon och sedan får jag nästa tid då.

Känsliga läsare uppmanas sluta läsa nu... ;)

Hon undersökte även tappen och den var mjuk och hon kunde "vispa runt" där inne (som hon själv så fint uttryckte det). Hon kunde även känna huvudet som lågt låångt nere och det kändes lite häftigt att hon faktiskt kände bebis!! Så jag utbrast; "så det ÄR alltså ett barn där inne?!" Haha jodå, lilla Pyret fanns och levde där inne på riktigt - underbart!! :D

Hon hoppades att det skulle sätta igång något att hon varit inne och tagit på hinnorna men det hände inget i natt och jag antar att inget händer innan kontrollen imorgon, tror det är en envis bebis som kräver igångssättning, men det märker vi väl!

Nej, idag ska jag försöka hinna/orka baka lite och fylla upp frysen - de där frallorna går tydligen åt fortare än tänkt! ;)

Bilder

Sysselsätter mig i denna långa väntan med att sätta in lite kort. Korten som jag trodde datorn ätit upp dök upp igen då jag installerade om datorn så några från födelsedagen bjuder jag på också! :)


Först ut får bullbaket vara, Iza var här en kväll och vi (läs jag) bakade svärmor Miriams frukostbullar - gott blev det och har ganska mycket kvar i frysen tills Pyrets ankomst! :)


Sen var familjen på födelsedagsfika några dagar innan den "riktiga" dagen, naivt nog tänkte jag att förlossningen skulle hunnit starta innan jag själv fyllde ett år äldre men vi vet ju alla hur det gick! ;)


Denna bild kom upp då jag installerade om datorn - kan ju få vem som helst att bli livrädd även om jag redan innan visste detta och hade flyttat bort allt till vår bärbara hårddisk... :P


Dessa färgglada gobitar fick jag i födelsedagspresent, visst ser de mumsiga ut?!
Jag fick också en del fina kläder och en helkroppsmassage! :) Riktigt bortskämd kände jag mig!


Detta vackra ägg med sött innehåll fick jag av älsklingen och äggljuset (som fick bli vårt påskpynt i år) kom mamma förbi med på min födelsedag. Kalikå-skallran kom Mary förbi med idag då de hann fika lite innan de åker tillbaka till landet i väst idag, hon hade tänkt att Pyret skulle hunnit komma - men vem hade inte det?! ;)

Ja, som ni märker händer det inte så mycket på bebisfronten och dagarna går långsamt förbi. Den längsta påsk jag har upplevt hittills har det varit och jag tror aldrig jag kommer uppleva en längre!

Nej, nu ska jag nog lägga mig på soffan igen! :)

RSS 2.0